ORDRE BEF/179/2003, de 14 d'abril, pel qual s'obre convocatòria per a la concessió d'ajuts complementaris a les pensions de viduïtat per a l'exercici 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/179/2003, de 14 d'abril, pel qual s'obre convocatòria per a la concessió d'ajuts complementaris a les pensions de viduïtat per a l'exercici 2003.

L'article 9.25 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat la competència exclusiva en matèria d'assistència social, de conformitat amb la previsió continguda a l'article 148.1.20 de la Constitució espanyola.

El Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol; 26/1985, de 27 de desembre; i 14/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials, disposa a l'article 5 la possibilitat de concedir prestacions econòmiques, periòdiques o ocasionals. De la mateixa manera l'article 9 del Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de Serveis Socials, estableix el caràcter de les prestacions d'assistència social, en el sentit de la seva complementarietat i compatibilitat amb les del sistema de la Seguretat Social.

La Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2003, ha establert en la disposició addicional 42 el mandat d'elaborar un Pla d'ajuts tendents a la protecció dels cònjuges supervivents amb caràcter complementari a les pensions de viduïtat legalment reconegudes, i dins el marc de determinades condicions que s'hauran de desenvolupar reglamentàriament.

Per mitjà de l'Acord del Govern de data 1 d'abril de 2003 s'ha establert el Pla d'ajuts complementaris a les pensions de viduïtat i s'ha facultat la consellera de Benestar i Família per establir la convocatòria pública d'aquests ajuts.

En conseqüència, atesa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte obrir la convocatòria per la concessió d'ajuts complementaris a les pensions de viduïtat per a l'exercici 2003.

Article 2

Naturalesa dels ajuts

Aquest ajuts complementaris a la pensió de viduïtat tenen naturalesa de prestació econòmica d'assistència social, consolidable per als exercicis següents i pels imports que cada any es determinin.

Article 3

Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts les persones residents a Catalunya que percebin una pensió de viduïtat del sistema de la Seguretat Social i que compleixin els requisits que estableix l'article quatre.

Article 4

Requisits

Són requisits per a la percepció d'aquest ajut que els sol-licitants:

  1. No percebin rendes de treball actiu.

  2. No percebin rendes de quantia superior a la que estableix la normativa reguladora de l'IRPF, en el que fa referència a l'obligació de declarar.

Article 5

Abonament de l'ajut

L'abonament es pot realitzar en un o més pagaments. En el marc d'aquesta convocatòria, els efectes econòmics d'aquest ajut per a les persones sol-licitants que a l'entrada en vigor d'aquesta Ordre ja tinguin reconeguda la pensió de viduïtat del sistema de la Seguretat Social es retrotrauran al mes de gener del 2003 o al mes d'inici del reconeixement d'aquesta pensió, en els altres casos.

Article 6

Quantia

6.1 La quantia d'aquest ajut serà de 289 euros anuals o fracció per a les persones beneficiàries, quan la suma dels seus ingressos anuals sigui igual o inferior a 6.924 euros.

6.2 Quan la suma dels ingressos anuals sigui superior a 6.924 euros i inferior a 7213, l'import de l'ajut serà l'equivalent a aquesta diferència o fracció.

6.3 En el cas que es compleixin els requisits durant el transcurs de l'any, la quantia de l'ajut serà proporcional.

Article 7

Obligacions del beneficiari

7.1 El beneficiari de l'ajut ha de facilitar tota la informació que li sigui requerida pels òrgans competents, d'acord amb la normativa vigent. Així mateix, resta obligat a informar l'òrgan concedent en el termini de 30 dies de les variacions que s'hagin produït dels requisits per tenir dret a l'ajut.

7.2 Aquests ajuts es sotmetran al règim fiscal vigent en el moment del seu atorgament.

Article 8

Les obligacions derivades del reconeixement d'aquests...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR