ORDRE JUS/110/2002, de 4 d'abril, de convocatòria pública per a l'establiment de convenis i l'atorgament de subvencions en matèria de serveis socials d'atenció a menors a ajuntaments, consells comarcals i entitats d'iniciativa social de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

ORDRE JUS/110/2002, de 4 d'abril, de convocatòria pública per a l'establiment de convenis i l'atorgament de subvencions en matèria de serveis socials d'atenció a menors a ajuntaments, consells comarcals i entitats d'iniciativa social de Catalunya.

El Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials, al capítol 2 del títol 2, i el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català dels serveis socials, al capítol 8 preveuen els mecanismes de coordinació, col·laboració i cooperació amb entitats que prestin serveis socials, ja siguin ens locals, comarcals o bé entitats privades. Entre aquests mecanismes es preveuen la convocatòria anyal de subvencions i convenis.

Entre els instruments de planificació en matèria de serveis socials, els plans d'actuació social inclouen els programes específics d'atenció a la infància i el Pla de coordinació de mesures interdepartamentals adreçades als joves tutelats per l'Administració de la Generalitat en arribar a la majoria d'edat;

Atesa la Llei 20/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2002, i el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol,

Ordeno:

Article 1

S'obren les següents convocatòries públiques per a l'exercici de 2002:

1.1 Convocatòria pública per tal que els ajuntaments de més de 20.000 habitants, els consells comarcals i les entitats públiques que hi estiguin vinculades puguin sol·licitar la formalització de convenis de col·laboració amb el Departament de Justícia per al manteniment de centres oberts, pretallers, i altres programes diürns preventius de serveis socials d'atenció a menors (capítol 2).

1.2 Convocatòria pública per tal que els ajuntaments de menys de 20.000 habitants i les entitats públiques que hi estan vinculades puguin presentar sol·licituds de subvencions del Departament de Justícia per al manteniment de centres oberts, pretallers i altres programes diürns preventius de serveis socials d'atenció a menors (capítol 3).

1.3 Convocatòria pública per tal que les entitats de serveis socials d'iniciativa social puguin presentar sol·licituds de subvencions per a programes de serveis socials d'atenció a menors (capítol 4).

1.4 Convocatòria pública per a la concessió de subvencions a entitats col·laboradores en el Pla interdepartamental de coordinació de mesures interdepartamentals adreçades als joves tutelats per l'Administració de la Generalitat en arribar a la majoria d'edat (capítol 5).

Article 2

S'aproven les bases que regeixen aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Les quantitats que es destinen a aquesta convocatòria, per a cadascun dels seus capítols, són de 990.537,59 euros, capítol 2; 420.708,47 euros, capítol 3; 1.231.851,24 euros, capítol 4 i 617.239,43 euros, capítol 5, a càrrec de les partides pressupostàries 19.06.261.0003, 19.06.460.0001, 19.06.480.0001, 19.06.261.1901 i 19.06.470.1900.

Disposició final

-1 Es faculta a la directora general d'Atenció al Menor perquè prengui les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

-2 Aquesta Ordre entra en vigor a l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

-3 Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant el conseller de Justícia, en el termini d'un mes, o recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos, de conformitat amb els articles 14 i 25 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa; ambdós terminis a comptar des de l'endemà de la seva publicació al DOGC. Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 4 d'abril de 2002

Josep-D. Guàrdia i Canela

Conseller de Justícia

Annex

Bases

Capítol 1

Disposicions comunes

-1 Convocatòria

1.1 La finalitat d'aquestes convocatòries és la coordinació, la col·laboració i la cooperació amb entitats locals, comarcals o privades en la prestació de serveis socials d'atenció a menors i dels adreçats als joves tutelats per l'Administració de la Generalitat en arribar a la majoria d'edat.

1.2 Serà condició que aquestes activitats siguin realitzades en el decurs de l'any 2002.

-2 Presentació de sol·licituds

2.1 Per concórrer a la formalització dels convenis que preveu el capítol 2 d'aquestes bases, les sol·licituds s'hauran de formular mitjançant document on es farà constar l'objecte del centre/programa objecte del conveni i un projecte explicatiu d'aquest amb l'import que se sol·licita per a establir el conveni.

Les sol·licituds per concórrer a la resta de les convocatòries que preveuen els capítols 3, 4 i 5 d'aquestes bases s'han de formular mitjançant impresos normalitzats que es facilitaran a les dependències del Departament de Justícia o es podran obtenir de la pàgina d'Internet http://www.gencat.es/justicia/subv, i s'han de presentar en el termini d'un mes a partir de la publicació d'aquesta Ordre a les seus del Departament de Justícia (c. Pau Claris, 81, 08010 Barcelona i c. Aragó, 332, 08009 Barcelona), a les delegacions territorials de Girona (c. Güell, 89, 17005 Girona), Lleida (c. Sant Martí, 1, 25004 Lleida), Tarragona (c. Sant Antoni M. Claret, 17 43003 Tarragona) i Terres de l'Ebre (c. Doctor Ferran, 6-8, 43500 Tortosa), o per qualsevol dels mitjans que preveu l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

2.2 Cal adjuntar a les sol·licituds els documents que s'indiquen en els impresos per acreditar les condicions exigides, d'acord amb les característiques i el termini establert.

2.3 Els sol·licitants hauran d'aportar també les dades i la documentació que se'ls demani, a l'efecte de planificació, d'acord amb els plans d'actuació social.

2.4 Juntament amb la documentació esmentada, els sol·licitants de les subvencions han de presentar una memòria de les activitats dutes a terme en programes de serveis socials d'atenció a menors de l'any anterior i un projecte de les actuacions previstes per a l'any pel qual se sol·licita la subvenció.

Les entitats de serveis socials d'iniciativa social sol·licitants de les subvencions establertes als capítols 4 i 5 de les presents bases, per un import igual o superior a 30.050,60 euros, han de presentar, a més, una memòria de la situació econòmica i financera de l'entitat corresponent a l'any 2001.

-3 Caràcter de les subvencions

Les subvencions que es concedeixin i les aportacions que es convinguin tindran caràcter ocasional, estan subjectes a limitació pressupostària i no generen cap dret a continuïtat en l'assignació de finançament als destinataris per a exercicis successius. Amb caràcter previ a la proposta d'ordenació del pagament i quan la quantia de la subvenció concedida sigui inferior a la sol·licitada, els ajuntaments i les entitats d'iniciativa social beneficiaris hauran de comunicar expressament l'acceptació a l'òrgan resolutori en el termini màxim de deu dies comptadors des de la data de la notificació, en cas contrari s'entendrà que s'hi renuncia.

-4 Bestretes

Ateses les característiques específiques de les entitats que poden concórrer a aquesta convocatòria, les propostes d'ordenació del pagament de les subvencions poden efectuar-se a la bestreta, per la totalitat de les subvencions atorgades, i no s'exigeix que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR