ORDRE ASC/478/2009, de 3 de novembre, per la qual s'aproven les bases i s'obre convocatòria de beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els àmbits d'actuació del Departament d'Acció Social i Ciutadania (període 2010-2011).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/478/2009, de 3 de novembre, per la qual s'aproven les bases i s'obre convocatòria de beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els àmbits d'actuació del Departament d'Acció Social i Ciutadania (període 2010-2011).

Una de les funcions principals del Departament d'Acció Social i Ciutadania és la planificació estratègica de les polítiques de serveis socials i d'acció social a Catalunya.

La Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, estableix com a una de les competències del Departament d'Acció Social i Ciutadania fomentar l'estudi i la recerca en l'àmbit dels serveis socials.

El Departament d'Acció Social i Ciutadania té la voluntat de facilitar, novament, la col·laboració d'estudiants universitaris/àries o de persones que han obtingut recentment una titulació universitària, amb la finalitat de promoure la seva participació en l'elaboració d'estudis que contribueixin a formular les prioritats de la política en l'àmbit de l'acció social.

D'altra banda, el Departament d'Acció Social i Ciutadania té interès en què els/les estudiants universitaris/àries, o les persones que recentment han obtingut una titulació universitària, i que s'incorporaran properament al món professional, puguin enriquir la seva formació acadèmica i puguin obtenir un coneixement pràctic de l'organització i l'activitat de l'Administració pública.

Per tot això, i d'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu reglament de desenvolupament, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i vist l'Acord de Govern de data 6 d'octubre de 2009, pel qual s'autoritza la despesa pluriennal fins a l'any 2011, amb un import màxim de 211.680 euros, per al pagament d'aquestes beques,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

S'obre convocatòria pública per adjudicar 7 beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Departament d'Acció Social i Ciutadania.

Article 3

La despesa derivada del lliurament de les beques, per un import màxim de 211.680 euros per al període 2010-2011, es distribueix en les anualitats següents: un import màxim de 94.080 euros amb càrrec al pressupost de l'any 2010 i un màxim de 117.600 euros amb càrrec al pressupost de l'any 2011.

El crèdit per atendre les obligacions econòmiques objecte d'aquesta convocatòria resulta de l'Acord de Govern de data 6 d'octubre de 2009.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 3 de novembre de 2009

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Annex 1

Bases

.1 Objecte

L'objecte d'aquesta subvenció és concedir 7 beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents camps d'actuació del Departament d'Acció Social i Ciutadania.

.2 Finalitat

Les beques de col·laboració tenen per finalitat millorar la formació teoricopràctica i la preparació professional de les persones seleccionades mitjançant la realització d'estudis relacionats amb els àmbits d'actuació del Departament d'Acció Social i Ciutadania, sota la tutoria de la persona del Departament que es designi a aquest efecte.

.3 Persones destinatàries

Les beques de col·laboració s'adrecen a:

  1. Persones que hagin superat el 85% dels crèdits dels següents estudis en una Universitat de Catalunya, o bé que hagin completat en els darrers 24 mesos qualsevol d'aquestes titulacions:

    Estudis de 1r cicle (diplomatures):

    Estadística.

    Biblioteconomia i documentació.

    Educació social.

    Gestió i Administració pública.

    Treball social.

    Enginyeria tècnica de telecomunicació.

    Ciències empresarials.

    Estudis de 1r i 2n cicle (llicenciatures):

    Ciències polítiques i de l'Administració.

    Dret.

    Economia.

    Pedagogia.

    Psicologia.

    Sociologia.

    Estudis de 2n cicle (llicenciatures):

    Ciències i Tècniques estadístiques.

    Documentació.

    Psicopedagogia.

    Investigació i tècniques de mercat.

  2. Persones que estiguin cursant o hagin finalitzat, en els darrers 24 mesos, estudis de màster o postgrau universitaris en l'àmbit dels estudis relacionats a l'apartat a).

  3. Persones que estiguin cursant o hagin finalitzat, en els darrers 24 mesos, estudis de 3r cicle (programes de doctorat) en l'àmbit dels estudis relacionats a l'apartat a).

    No poden acollir-se a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR