ORDRE BEF/33/2006, de 15 de febrer, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió dels diferents ajuts derivats dels programes per a la gent gran, per a l'exercici 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/33/2006, de 15 de febrer, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió dels diferents ajuts derivats dels programes per a la gent gran, per a l'exercici 2006.

La millora del benestar de les persones grans és un dels objectius prioritaris del Govern de la Generalitat de Catalunya, i l'atenció a la gent gran amb dependència es configura com un dels grans reptes de la política social europea de les properes dècades, no únicament a Catalunya, sinó per al conjunt de la Unió Europea.

És per això que en l'actual marc legislatiu en matèria d'assistència i serveis socials; i d'acord amb la regulació del sistema català de serveis socials, s'han dissenyat les línies d'actuació per a l'atenció i promoció del benestar de les persones grans, i en concret, de les persones grans amb dependència, amb l'objectiu de facilitar les condicions de vida que contribueixin a la conservació de la plenitud de les seves facultats físiques i psíquiques, com també la seva integració social.

El Decret 288/1992, de 26 d'octubre, de creació del Programa d'ajuts de suport a l'acolliment residencial per a gent gran, el Decret 182/2003, de 22 de juliol, de regulació dels serveis d'acolliment diürn de centres de dia per a gent gran; així com l'Ordre de 12 de desembre de 1996, sobre les estades temporals per a gent gran, són precedents per a dos dels programes que es publiquen en aquesta convocatòria.

Igualment són precedents per un dels programes d'aquesta ordre, el Decret 254/1992, de 26 d'octubre, de creació el Programa de suport a les famílies amb una persona gran discapacitada i l'Ordre BES/225/2002, de 10 de juny, que crea el Programa d'ajuts de suport a les persones amb dependència dins del marc d'actuació del programa Viure en Família, els quals amb l'experiència que han aportat en els darrers anys permeten integrar aquests tipus d'ajut en una única convocatòria.

D'acord amb el que preveu la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 S'obre la convocatòria per a la concessió d'ajuts dels programes que s'indiquen a continuació, i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, que figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

1.2 Els programes subvencionables són els següents:

  1. Programa d'ajuts a l'acolliment residencial, centre de dia i habitatge tutelat per a gent gran.

  2. Programa d'ajuts de suport econòmic a les persones grans amb dependència.

  3. Programa d'estades temporals per a gent gran discapacitada.

Article 2

Quantia i aplicació pressupostària

2.1 Les aplicacions del pressupost amb càrrec a les quals s'imputen els ajuts corresponents als diferents programes d'aquesta ordre són 5000 D/480000100 dels programes 315 i 317.

2.2 La quantia màxima inicialment disponible és de 259.663.989,- euros.

2.3 El crèdit inicial disponible indicat es podrà modificar amb subjecció a la normativa vigent.

Article 3

Sol·licituds i terminis de presentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds resta obert des de la data d'entrada en vigor d'aquesta Ordre fins al 30 de novembre de 2006.

3.2 Les sol·licituds presentades durant l'any 2005, en el marc dels programes A i C de l'article 1.2, no ateses per manca de disponibilitat pressupostària, o no resoltes expressament, es tindran per incorporades a la present convocatòria, sempre que s'acrediti el compliment dels requisits que es preveuen en aquesta ordre.

En aquests casos no caldrà presentar una nova sol·licitud.

3.3 Les sol·licituds presentades durant l'any 2005, en el marc del programa Viure en Família per a gent gran amb dependència, no ateses per manca de disponibilitat pressupostària, o no resoltes expressament, es tindran per incorporades a la present convocatòria, sempre que s'acrediti el compliment dels requisits que es preveuen en aquesta ordre.

En aquests casos no caldrà presentar una nova sol·licitud.

Article 4

Tramitació i resolució

4.1 La tramitació de les sol·licituds presentades correspon als serveis d'Atenció a les Persones dels serveis territorials del Departament de Benestar i Família corresponents al domicili de la persona sol·licitant. La resolució serà dictada pels serveis d'Atenció a les Persones dels serveis territorials esmentats, en virtut de la Resolució BEF/694/2004, de 12 de març, de delegació de competències de la subdirecció general d'Atenció a les Persones de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) a diferents òrgans del Departament de Benestar i Família.

4.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució, degudament motivada, és de sis mesos a partir de la data del registre d'entrada de la sol·licitud.

4.3 Transcorregut el termini establert a l'apartat anterior sense que s'hagi notificat una resolució expressa, les persones interessades poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

4.4 La resolució es notificarà als interessats per correu certificat. Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el mateix òrgan que ha dictat la resolució o davant les persones titulars de les direccions de serveis territorials del Departament de Benestar i Família, en virtut de Resolució BEF/1372/2004, de 28 d'abril, de delegació de competències del director general de l' ICASS en les persones titulars de la direcció dels Serveis Territorials del Departament de Benestar i Família, en el termini d'un mes, en els termes que disposa l'article 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 5

Protecció de dades

Les dades de caràcter personal obtingudes en la gestió d'aquests ajuts s'incorporaran en el fitxer automatitzat d'Assignació de Recursos Públics regulat a l'Ordre BEF/419/2003, d'1 d'octubre. La seva finalitat és la gestió de l'ajut i el seu destinatari és la Direcció General de l'ICASS.

Article 6

Publicitat dels ajuts

Al final de l'exercici es donarà publicitat als ajuts atorgats mitjançant l'exposició d'aquests en els taulers d'anuncis de la seu central del Departament de Benestar i Família i dels serveis territorials, d'acord amb el que preveu l'article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya

Disposicions addicionals

.1 Les sol·licituds d'ajuts del Programa d'acolliment residencial, centres de dia i habitatge tutelat, o estades temporals per a gent gran, que no puguin ser ateses per haver-se esgotat el crèdit pressupostari establert en aquesta convocatòria, prèvia acreditació per part de l'òrgan competent d'aquesta circumstància, es consideraran desestimades un cop exhaurit el termini per a la resolució i notificació. Això sens perjudici que l'òrgan gestor pugui actuar d'ofici si es produeix provisió pressupostària per atendre prestacions de serveis o econòmiques per a la mateixa finalitat.

.2 Les persones beneficiàries del Programa d'ajuts de suport a les persones amb dependència, dins del marc d'actuacions del programa Viure en Família, a l'empara de l'Ordre BEF/9/2003, de 10 de gener, i de l'Ordre BEF/454/2004, de 24 de desembre, s'entendran incloses en la present convocatòria i, si continuen complint els requisits i les condicions per a la seva concessió, continuaran percebent aquests...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR