DECRET 298/2011, de 22 de març, de convocatòria d'eleccions al Consell General d'Aran.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

DECRET

298/2011, de 22 de març, de convocatòria d'eleccions al Consell General d'Aran.

De conformitat amb el que estableix la disposició final primera de la Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial d'Era Val d'Aran, s'autoritza el Govern de la Generalitat perquè dicti les disposicions necessàries per al desplegament, l'execució i el compliment d'aquesta Llei.

D'acord amb el que disposen l'apartat 2 de l'article 14 de la Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial d'Era Val d'Aran, i l'apartat 3 de l'article 42 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general, les eleccions per designar els consellers generals d'Aran s'han de fer el mateix dia de les eleccions municipals.

En conseqüència, i en ús de l'habilitació que conté la disposició final primera de la Llei 16/1990 esmentada, cal procedir a convocar eleccions al Consell General d'Aran.

Per tot això, a proposta de la vicepresidenta del Govern i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Convocatòria

Es convoquen les eleccions al Consell General d'Aran, que tindran lloc el dia 22 de maig de 2011, el mateix dia de les eleccions municipals.

Article 2

Membres del Consell General d'Aran

D'acord amb el que estableix l'article 11 de la Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial d'Era Val d'Aran, Aran es divideix en sis circumscripcions, que es corresponen amb els seus terçons històrics. El nombre de consellers i conselleres a elegir en cadascun és el següent:

Pujòlo: dos membres.

Arties e Garòs: dos membres.

Castièro: quatre membres.

Marcatosa: un membre.

Irissa: un membre.

Quate Lòcs: tres membres.

Article 3

Terminis

Els terminis que regeixen en aquest procés electoral són els fixats per a les eleccions locals que tenen lloc simultàniament.

Article 4

Constitució del Consell General

La sessió constitutiva del Consell General tindrà lloc el primer dia hàbil un cop transcorreguts 15 dies naturals a comptar de l'endemà de l'acte de proclamació dels membres elegits.

Disposició addicional única

Les eleccions que es convoquen mitjançant aquest Decret es regeixen per la Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial d'Era Val d'Aran, pels preceptes que siguin aplicables de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general i les seves modificacions, i per les altres disposicions de caràcter complementari.

Disposició final

Aquest Decret...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR