ORDRE VCP/146/2007, de 9 de maig, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria de beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/146/2007, de 9 de maig, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria de beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior.

El Departament de la Vicepresidència, mitjançant la Secretaria d'Afers Exteriors (SAE) i en el marc de les activitats de promoció exterior de la cultura catalana, vol fomentar la participació dels catalans que viuen a Catalunya en les activitats que realitzen les comunitats catalanes de l'exterior, mitjançant la concessió d'ajuts per fer estades a diferents comunitats catalanes.

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) va ser creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, amb l'objectiu d'executar els programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya. L'article 6.5 dels Estatuts de l'Agència preveu la possibilitat de gestionar convocatòries de beques d'altres departaments de la Generalitat.

En data 16 de gener de 2007, la Secretaria d'Afers Exteriors, adscrita al Departament de la Vicepresidència, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca han signat un conveni de col·laboració i encàrrec de gestió pel qual l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca gestionarà els ajuts que convoqui el Departament de la Vicepresidència per a l'estada de joves graduats catalans a les comunitats catalanes a l'exterior. En virtut d'aquest Conveni, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha transferit a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca 115.000,00 euros destinats a finançar les beques.

Així mateix, el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), òrgan col·legiat del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, col·labora en aquest programa d'ajuts, amb la voluntat de promoure el coneixement de les universitats públiques de Catalunya a l'exterior i fomentar-ne l'accés de persones que resideixen fora de Catalunya.

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent, en especial l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de les beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior, que s'estableixen a l'annex 1 d'aquesta convocatòria.

Article 2

2.1 Convocar 11 beques per a estades a les comunitats catalanes següents:

Casal de Catalunya de París - .Maison de la Catalogne..

Casal Català de Victòria, Melbourne.

Centre Català de Caracas.

Casal de Catalunya de Paranà.

Casal Català de Guatemala.

Casal Català de Costa Rica.

Centre Català de Santiago de Xile.

Orfeó Català de Mèxic.

Casal de Catalunya de Buenos Aires.

Societat de Beneficència de Naturals i Descendents de Catalunya a l'Havana.

Dinamització de xarxes de CCE.

El contingut i les activitats a realitzar, l'import de cada beca i els requisits específics d'adjudicació s'estableixen a l'annex 2 d'aquesta convocatòria.

2.2 Les beques previstes en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre; per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i per la resta de la normativa vigent aplicable.

2.3 El pagament d'aquestes beques anirà a càrrec de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per un import màxim de 160.000,00 euros, i a càrrec de l'aplicació pressupostària 480.0001 del pressupost de l'any 2007 de l'esmentada Agència. D'aquest import, 115.000,00 euros han estat aportats per la Secretaria d'Afers Exteriors i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, i 45.000,00 euros, pel Consell Interuniversitari de Catalunya, que han estat transferits prèviament a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

2.4 El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils a comptar de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria. Si la data de finalització del termini coincideix amb dissabte o festiu, s'entendrà finalitzat el dia hàbil següent.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre GAP/411/2005, de 18 d'octubre, de convocatòria d'ajuts per a estades a comunitats catalanes de l'exterior i d'aprovació de les bases.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 9 de maig de 2007

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident

Annex 1

.1 Objecte

Aquestes bases tenen com a objecte la concessió de beques per a estades a les diferents comunitats catalanes de l'exterior i per a la dinamització de les xarxes de les CCE que s'especifiquen a la convocatòria, per tal de dur a terme activitats culturals, participatives, associatives i de lleure, col·laborar en la seva dinamització i promoure el coneixement de les universitats públiques de Catalunya entre les persones que resideixen a l'estranger.

.2 Beneficiaris

Poden beneficiar-se de les beques les persones diplomades o llicenciades o les persones graduades de cicles formatius superiors amb veïnatge civil a Catalunya que reuneixin els requisits següents:

Haver obtingut el títol acadèmic corresponent després del 31 de desembre de 1999.

Tenir un coneixement de la llengua catalana equivalent al nivell C de la Junta Permanent de Català.

Tenir coneixement suficient de l'idioma del país de destinació, d'acord amb el que s'especifica a l'annex 2.

.3 Durada

La durada de cada una de les estades és de nou mesos a comptar de la data d'arribada al país de destinació.

Es podrà demanar la renovació de la beca (per un període de nou mesos més), que en cap cas no s'ha de considerar concedida automàticament. La renovació de les beques ha d'estar justificada pel contingut de l'estada i per la comunitat catalana corresponent. La renovació es durà a terme d'acord amb el que determini la convocatòria corresponent i tenint en compte les disponibilitats pressupostàries.

.4 Sol·licitud

4.1 Presentació.

Per tal de facilitar el funcionament i la gestió de la convocatòria s'ha desenvolupat un sistema electrònic de presentació de sol·licituds. La sol·licitud serà formalitzada per la persona interessada segons el model normalitzat, i no podrà superar els fulls que s'hi estableixin.

Els sol·licitants hauran d'emplenar la sol·licitud en el formulari corresponent a la següent pàgina web: http://www.gencat.cat/agaur, de manera completa i verídica. Posteriorment i automàticament seran denegats/ades aquells/es sol·licitants que al·leguin dades que es demostrin no contrastables o falses.

En cas de presentar la sol·licitud en suport físic, aquesta podrà presentar-se al registre de l'AGAUR o en qualsevol dels llocs assenyalats a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

4.2 Contingut i documentació.

Els sol·licitants únicament podran presentar sol·licitud per a l'estada en una de les comunitats catalanes de l'exterior que consten en la convocatòria. En cas que es presenti més d'una sol·licitud o per a més d'una comunitat catalana s'entendrà que el sol·licitant opta per la darrera sol·licitud que tingui entrada en el registre.

A l'imprès de sol·licitud cal que hi consti específicament el següent:

  1. Una presentació del sol·licitant, en la qual s'especifiquin les raons que el motiven a sol·licitar la beca, l'interès per fer una estada fora de Catalunya i un breu pla de treball o projecte de les tasques que preveu desenvolupar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR