DECRET 23/1988, de 29 de gener, de convocatòria per a la formació del Pla Únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1988.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 78/1988 i 310/1988.

Ateses les Lleis 23/1987, de 23 de desembre, per la qual s'estableixen els criteris de finançament del Pla Únic d'obres i serveis de Catalunya i les bases per a la selecció, la distribució i el finançament de les obres i serveis a incloure-hi, 5/1987, de 4 d'abril, del Règim Provisional de les Competències de les Diputacions Provincials, i 8/1987, de 15 d'abril, Municipal i de Règim Local de Catalunya;

Atès el grau de desplegament de la normativa anterior, l'estat organitzatiu i la capacitat de gestió dels ens i òrgans que han d'intervenir en la formulació del Pla, i especialment pel que fa a la constitució, l'organització i el funcionament dels Consells Comarcals i de la Comissió de Cooperació Local de Catalunya;

A proposta del Conseller de Governació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Convocar les entitats locals de Catalunya per a la formació del Pla Únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1988.

Article 2

El Pla Únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1988, estarà format pels programes següents:

  1. Programa General (Base i Addicional).

  2. Programa Específic de Tractament de Residus Sòlids Urbans.

  3. Suprimit.

  4. Programa Específic de foment a la fusió de municipis.

Article 3

3.1 La disponibilitat econòmica del Programa General serà la que constitueix l'aportació de l'Estat, la de la Generalitat i la de les Diputacions no compromesa per al finançament dels Programes Específics. 3.2 El Programa General es distribuirà comarcalment d'acord amb els paràmetres que estableix l'article 3 de la Llei 23/1987, de 23 de desembre, i segons la fórmula que estableixi el Decret d'aprovació el Pla únic d'obres i serveis, a proposta de la Comissió de Cooperació Local. 3.3 En qualsevol cas, les aportacions de les Diputacions s'invertiran en obres i serveis de municipis dels dels respectius àmbits territorials.

Article 4

El finançament dels Programes Específics integrats en el Pla Únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1988, serà: 4.1 Per al Programa Específic de Tractament de Residus Sòlids Urbans: 400 milions d'aportació de la Generalitat. 4.2 Suprimit. 4.3 Per al Programa Específic de foment a la fusió de municipis: 50 milions d'aportació de la Generalitat.

Article 5

Els recursos econòmics que no siguin aplicats pels Programes Específics incrementaran el fons de subvencions del Programa General, llevat del cas que en el propi Programa Específic s'estableixi altrament.

Capítol 2 Programa General

Article 6

El Programa General serà integrat per un Programa Base i un Programa Addicional. 6.1 El Programa Base comprendrà:

  1. Les obres que figuren en l'Addicional corresponent a l'any anterior. Aquestes obres quedaran incorporades al projecte del Programa General Base, any 1988, sense necessitat de presentar una nova sol·licitud. Malgrat això, es podrà procedir a l'actualització dels corresponents pressupostos, sempre que no es modifiquin les prestacions previstes en els projectes. Si en el moment d'elaborar la proposta definitiva del Programa General, aquestes obres tenen complert tot l'expedient, hi quedaran incloses. Cas que no s'hagin complert els requisits exigits, s'exclouran definitivament, tant del Programa Base com de l'Addicional.

  2. Les obres que hagin estat incloses en Plans anteriors amb caràcter d'actuació plurianual i per l'import de l'anualitat aprovada.

  3. Les obres i els serveis inclosos, si escau, en els Programes d'Actuació Comarcal per aplicació de l'article 7 d'aquest Decret.

  4. Les sol·licituds de major valoració d'acord amb els barems que fixa l'article 9 d'aquest Decret i que disposin de projectes tècnics aprovats definitivament, susceptibles de licitació i execució, fins a completar les disponibilitats econòmiques de cada comarca. 6.2 El Programa Addicional serà format per les obres de major puntuació no incloses en el Programa Base fins a completar una subvenció del 30% de la disponibilitat econòmica assignada a cada comarca. Posteriorment, s'hi poden incloure les obres incorporades inicialment en el Programa Base que, per circumstàncies justificades, no hagin pogut ser contractades o hagin sofert resolució del contracte.

Article 7

Si escau, es podran incloure obres i serveis de competència municipal que hagin estat assumits pels Consells Comarcals d'acord amb la Llei 6/1987, de 4 d'abril, sobre l'organització comarcal de Catalunya. Per al finançament d'aquestes actuacions es reserven fins a un màxim del 20% de la subvenció del Programa General en cada demarcació comarcal.

Article 8

Les entitats locals que, per acord del Ple municipal, sol·licitin la inclusió d'alguna obra o servei en el Pla, presentaran a les respectives Delegacions Territorials del Govern de la Generalitat, en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del present Decret, la documentació següent:

  1. Fitxa de sol·licitud, per duplicat, segons el model que es publica com Annex 2 al present Decret.

  2. Dos exemplars del projecte tècnic, redactat per un tècnic competent, amb pressupost actualitzat. El contingut del projecte serà, necessàriament i com a mínim, el que es detalla a l'Annex 3 d'aquest Decret.

  3. Documentació administrativa que es detalla a l'Annex 4 d'aquest Decret. Sens perjudici del que fixa l'apartat b), es podrà concórrer a la convocatòria del Pla amb la presentació de dos exemplars d'avantprojecte tècnic, redactat per un tècnic competent, amb la condició d'aportar el corresponent projecte aprovat definitivament, abans que la Comissió de Cooperació Local de Catalunya elevi la proposta definitiva del Pla. En qualsevol cas, el càlcul de la subvenció que s'atorgui es farà basant-se en el pressupost que figuri a l'avantprojecte presentat. El contingut de l'avantprojecte serà, necessàriament i com a mínim, el que fixa el Reglament General de Contractació de l'Estat. En cas de presentar més d'una sol·licitud per a un mateix nucli de població s'haurà d'indicar l'ordre de prioritat.

Article 9

En el termini màxim d'1 mes comptador a partir de l'endemà de la finalització de presentació de sol·licituds, les Delegacions Territorials del Govern de la Generalitat corresponents trametran a la Comissió de Cooperació Local tota la documentació de les sol·licituds presentades, juntament amb un informe de cadascuna d'elles respecte la importància i prioritat de l'actuació sol·licitada en relació amb els dèficits del municipi, en què es faci constar la valoració en funció del barem següent:

  1. Pel que fa a la naturalesa de l'obra o del servei a realitzar: Pel caràcter prioritari de l'actuació sol·licitada en relació amb les obres i els serveis previstos a l'article 64 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, Municipal i de Règim Local de Catalunya: fins a 10 punts. Pel caràcter supramunicipal de la sol·licitud: fins a 4 punts. Pel caràcter d'actuació complementària a un Pla d'iniciativa de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR