ORDRE TIC/49/2003, de 28 de gener, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a l'atorgament d'incentius a la inversió industrial (codi d'ajut 101.02).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/49/2003, de 28 de gener, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a l'atorgament d'incentius a la inversió industrial (codi d'ajut 101.02).

La necessitat de fomentar l'equilibri industrial del territori ha estat present tradicionalment entre els eixos de la política industrial del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme. Ha comptat amb línies d'ajut mitjançant diverses ordres que han estat objecte de publicació, amb la incorporació de les directrius introduïdes per la directiva comunitària d'ajuts a les petites i mitjanes empreses (pimes).

A partir de l'any 2002 es posa un èmfasi especial en fomentar aquest equilibri mitjançant la incentivació de projectes d'inversió industrial amb caràcter innovador i competitiu, i que consolidin la indústria en zones de regressió demogràfica, focalitzant l'elegibilitat dels projectes entre aquells dels presentats que prioritzin el caire marcadament innovador, que comporti modernització del sistema de producció i que porti aparellada una vocació de projecció internacional en la comercialització del seu producte.

Per tant, vista la Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2003, la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, d'acord amb el Reglament núm. 70/2001, de la Comissió, de 12 de gener de 2001, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del tractat CE als ajuts estatals a les pimes i amb l'autorització de la Comissió Europea pel que es refereix a les inversions d'empreses que realitzin activitats de transformació dels productes que figuren en l'annex 1 del Tractat constitutiu de la Comunitat europea.

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria per a l'atorgament d'incentius per a la difusió territorial de la indústria.

Article 2

Els ajuts seran gestionats pel Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial, d'acord amb les bases reguladores que es publiquen a l'annex de la present Ordre.

Article 3

S'aproven les bases que hauran de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

A aquestes bases els són d'aplicació el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Atesa la Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 2003, la quantia màxima destinada a aquests ajuts per a l'any 2003 és de 5.505.600 euros, de la partida del pressupost de la Direcció General d'Indústria 18.08.770.1803 que seran transferides al Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial, d'acord amb les necessitats pressupostàries derivades dels ajuts que hagin estat seleccionats i concedits, el qual actuarà com a entitat col-laboradora segons el que disposa l'article 91.c) del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre.

Els ajuts atorgats basant-se en aquesta Ordre són susceptibles de cofinançament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, d'acord amb la normativa comunitària reguladora d'aquest fons.

Article 5

Les sol-licituds dels ajuts objecte d'aquesta convocatòria es podran presentar a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i fins al 30 d'abril del 2003.

Article 6

Es delega en el director general d'Indústria la resolució de concessió dels ajuts sobre les sol-licituds presentades.

El termini màxim per notificar la resolució serà de sis mesos a partir de la data de registre de la sol-licitud de l'ajut.

Aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es podrà impugnar davant l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva notificació, sens perjudici que, potestativament, es vulgui interposar recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva notificació.

Barcelona, 28 de gener de 2003

Antoni Fernàndez Teixidó

Conseller de Treball, Indústria,

Comerç i Turisme

Annex

Bases

-1 Objecte dels ajuts

1.1 L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió d'ajuts a projectes d'inversió industrial que promoguin el creixement, la modernització i la innovació del teixit empresarial de les zones recollides en la present disposició, al llarg de l'any 2003.

Als efectes d'aquesta convocatòria, s'entén per inversió industrial aquella que realitzin les empreses l'activitat de les quals estigui compresa dins dels apartats C, D i E de la Classificació catalana de productes per activitats (CCPA-96), aprovada pel Decret 131/1999, de 4 de maig (DOGC núm. 2888, de 13.5.1999).

1.2 Tenen caràcter d'element subvencionable els actius fixos materials, amb l'excepció dels terrenys.

1.3 En el cas d'empreses que realitzin activitats de transformació dels productes que figuren en l'annex 1 del Tractat constitutiu de la Comunitat europea, es respectaran les limitacions previstes a l'annex 1 del Reial decret 117/2001, de 9 de febrer (BOE núm. 36, de 10.2.2001), que estableix la normativa bàsica de foment de les inversions per a la millora de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR