RESOLUCIÓ JUI/3155/2003, de 15 d'octubre, de convocatòria de concurs oposició, mitjançant promoció interna, per cobrir 45 places de sotsinspector/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat (núm. de registre de la convocatòria 48/03).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUI/3155/2003, de 15 d'octubre, de convocatòria de concurs oposició, mitjançant promoció interna, per cobrir 45 places de sotsinspector/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat (núm. de registre de la convocatòria 48/03).

Atès el que disposen els articles 17, 23 i 25 bis de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra i el Reglament de selecció de personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret 28/1986, de 30 de gener, i la restant normativa de general aplicació;

En ús de les competències que m'atribueix l'article 20.2 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, i d'acord amb el que estableix l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Resolc:

Article 1

S'obre la convocatòria de concurs oposició, mitjançant promoció interna, per cobrir 45 places de sotsinspector/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat de Catalunya (núm. de registre de la convocatòria 48/03), amb subjecció a les bases que figuren en l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Article 2

Contra aquesta Resolució i les seves bases, que exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar, d'acord amb l'article 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició, davant la consellera de Justícia i Interior, en el termini d'un mes que preveu l'article 117 de la Llei esmentada, o bé recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos, davant el Jutjat Contenciós Administratiu que correspongui, d'acord amb el que estableixen els articles 8.2 i 14 de l'esmentada Llei. Aquests terminis es comptaran a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al DOGC.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 15 d'octubre de 2003

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia i Interior

Annex 1

Bases

.1 Normes generals

1.1 S'obre la convocatòria per cobrir 45 places de sotsinspector/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat, mitjançant promoció interna, pel procediment de selecció de concurs oposició.

1.2 Les funcions que han d'exercir les persones aspirants que siguin nomenades seran les que s'atribueixen als sotsinspectors/es, d'acord amb el que estableix l'article 19.1.c) de la Llei 10/1994, d'11 de juliol.

1.3 El procés de selecció constarà de la fase de concurs, de la d'oposició i de la fase de capacitació, de caràcter selectiu, a l'Escola de Policia de Catalunya.

.2 Persones participants

Poden prendre part en aquest concurs oposició les persones funcionàries al servei de l'Administració de la Generalitat que pertanyin a l'escala intermèdia del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat de Catalunya amb categoria de sergent/a que reuneixin els requisits de la base 3 d'aquest annex.

.3 Requisits de les persones aspirants

3.1 Totes les persones funcionàries compreses a la base anterior han de reunir els requisits següents:

a) Tenir una antiguitat mínima de dos anys com a funcionari/ària de carrera a la categoria de sergent/a del cos de mossos d'esquadra, d'acord amb el que disposen els articles 20 i 23 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

b) Estar en possessió del títol de batxillerat o de formació professional de segon grau o d'un altre d'equivalent o superior. També es poden presentar els sergents/es del cos de mossos d'esquadra que tinguin un mínim de dos anys d'antiguitat en la categoria de sergent/a i que disposin d'una titulació del grup D, d'acord amb la dispensa que preveu l'article 25 bis de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

c) Estar en alguna de les situacions administratives següents: servei actiu, serveis especials, serveis en comunitats autònomes o serveis en altres administracions.

3.2 Els requisits establerts anteriorment s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds.

.4 Fases del concurs oposició

4.1 Fase de concurs.

Els mèrits s'hauran de fer constar en el document d'al·legació de mèrits i presentar-lo juntament amb la sol·licitud per prendre part en la convocatòria.

Tots els mèrits que facin valer les persones concursants s'hauran d'acreditar documentalment per a què siguin tinguts en consideració mitjançant la presentació d'originals o, si escau, de còpies compulsades.

Els mèrits es valoraran en referència a la data de tancament del termini de presentació de sol·licituds.

En la fase de concurs, els mèrits es valoraran fins a 30 punts en total, d'acord amb el barem següent:

4.1.1 Valoració del rendiment del treball realitzat en el cos de mossos d'esquadra. Aquesta valoració s'obtindrà del pla general d'avaluació, mòdul rendiment dels recursos humans (PGA07), d'acord amb el que preveu l'Ordre de 10 de novembre de 1997, per la qual s'aprova el pla general d'avaluació del cos de mossos d'esquadra. S'atorgarà fins a un màxim de 12 punts.

4.1.2 Antiguitat en el cos de mossos d'esquadra.

Es valorarà a raó de 0,2 punts per any complet de servei, fins a un màxim de 3 punts. No es tindran en compte períodes inferiors a 1 any.

4.1.3 Cursos de formació i perfeccionament.

Per haver superat cursos de formació i perfeccionament directament relacionats amb la tasca policial impartits en centres oficials de formació, d'una durada mínima de 24 hores, sempre que s'hagi emès el corresponent diploma o certificat d'aprofitament, fins a un màxim de 5 punts.

4.1.4 Cursos o certificats de llengua catalana.

Els cursos o certificats acreditatius del nivell superior de català (D) de la Direcció General de Política Lingüística o equivalents es valoraran com a màxim en 2 punts.

4.1.5 Titulacions acadèmiques.

S'atorgarà fins a un màxim de 5 punts, segons el barem següent:

a) La possessió de titulacions acadèmiques exigides per accedir a cossos de grup A es valorarà a raó de 3 punts.

b) La possessió de titulacions acadèmiques exigides per accedir a cossos de grup B es valorarà a raó de 2 punts.

No es valoraran les titulacions acadèmiques de nivell inferior que siguin necessàries per assolir-ne altres de nivell superior que s'al·leguin com a mèrit.

La titulació acreditada per a l'accés a cossos del grup C no es pot al·legar com a mèrit ni es valorarà.

4.1.6 Recompenses i distincions.

Les recompenses i distincions rebudes per serveis policials en el cos de mossos d'esquadra es valoraran fins a un màxim de 3 punts.

La valoració de la fase de concurs es farà pública al mateix temps i al mateix lloc que la llista de qualificacions de la quarta prova de la fase d'oposició.

4.2 Fase d'oposició.

4.2.1 La fase d'oposició constarà de quatre proves obligatòries de caràcter selectiu, de les quals seran eliminatòries la primera prova, la tercera prova i la quarta prova.

a) Primera prova: prova de coneixements. Constarà de dues subproves:

Primera subprova: resolució d'un qüestionari tipus test sobre el temari que figura en l'annex 2. La durada d'aquesta subprova no pot ser superior a 1 hora.

Segona subprova: coneixements de llengua catalana.

Consisteix a realitzar una prova de coneixements de llengua catalana que consta de dues parts.

Primera: s'hi avaluaran el domini de l'expressió escrita mitjançant la redacció d'un text de 200 paraules com a màxim, i els coneixements pràctics de llengua mitjançant cinc blocs de preguntes sobre aspectes lingüístics relacionats amb les funcions de l'escala intermèdia del cos de mossos d'esquadra.

Segona: consisteix en la lectura en veu alta d'un text i una conversa sobre temes generals d'actualitat per tal d'avaluar l'expressió oral.

Per a la realització d'aquesta prova el tribunal serà assistit per les persones assessores especialistes que designi.

El tribunal fixarà el temps per realitzar aquesta prova que no podrà ser superior a 1 hora per a la primera part i 30 minuts per a la segona.

Resten exemptes de realitzar aquesta prova les persones aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de sol·licituds a què fa referència la base 6.2, que estan en possessió del certificat de nivell de suficiència de català (C) de la Direcció General de Política Lingüística, o equivalent o superior, d'acord amb l'Ordre CLT/197/2002, de 12 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística (DOGC núm. 3660, de 19.6.2002).

Així mateix, restaran exemptes de la realització d'aquesta prova les persones aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'Administració de la Generalitat en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de l'oferta pública d'ocupació de l'any 2003.

b) Segona prova: proves d'aptitud física.

D'acord amb els exercicis que s'especifiquen en l'annex 4.

Per a la realització d'aquesta prova, les persones aspirants hauran de presentar-se amb roba esportiva.

c) Tercera prova: resolució d'un supòsit pràctic policial sobre el temari que figura en l'annex 2. La durada d'aquesta prova no pot ser superior a 2 hores.

d) Quarta prova: consistirà en la realització de les subproves següents:

Primera subprova: resolució de tests psicotècnics dirigits a determinar la capacitat de la persona aspirant per a l'exercici de les funcions i les tasques pròpies de la categoria a la qual pretén accedir.

Segona subprova: entrevista personal per tal d'ampliar i contrastar l'adequació de la persona aspirant al perfil professional...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR