ORDRE BEF/397/2005, de 26 de setembre, de convocatòria dels Premis de Civisme del Departament de Benestar i Família per a l'any 2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/397/2005, de 26 de setembre, de convocatòria dels Premis de Civisme del Departament de Benestar i Família per a l'any 2005.

Els Premis de Civisme es van convocar per primera vegada, de manera unificada, per l'Ordre de 6 de setembre de 1995.

Cadascun d'aquests Premis estimula i premia accions i treballs, fets des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions. El conjunt de tots tres, amb la diversitat de modalitats que ofereix, pretén arribar a un espectre social al més ampli possible.

Aquests Premis tenen l'objectiu comú de promoure el civisme i pretenen potenciar totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l'educació, la sensibilització, el patriotisme, la cultura, la urbanitat, la cortesia, el progrés, l'amabilitat, la ciutadania, i tots aquells valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència.

Per tant, en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i d'acord amb la normativa vigent,

Ordeno:

Article 1

Es convoquen els Premis de Civisme, per a l'any 2005, els quals inclouen els premis següents:

XX Premis Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil.

XXIV Premi Serra i Moret per a obres i treballs sobre civisme.

XI Premi Civisme als Mitjans de Comunicació.

Article 2

S'aproven les bases per participar en les convocatòries dels premis esmentats a l'article anterior, les quals consten, respectivament, als annexos 1, 2, 3 i 4.

Article 3

L'atorgament dels premis queda supeditat al que disposi la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006 i anirà a càrrec de la partida pressupostària BE08 D/2260010 Premis del programa 323 Serveis a la comunitat, amb un import màxim de 36.247 euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 26 de setembre de 2005

Anna Simó i Castelló

Consellera de Benestar i Família

Annex 1

XX Premis Jaume Ciurana 2005 a l'actuació cívica juvenil

Aquests Premis van ser instituïts per l'Associació Mossèn Batlle, en record i homenatge a en Jaume Ciurana i Galceran, antic escolta i soci de l'entitat, d'inqüestionable estimació a Catalunya i d'exemplar actuació cívica.

Els Premis Jaume Ciurana volen fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, l'esperit de servei i el compromís envers la societat, i l'amor i el respecte per la natura.

La Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques conjuntament amb el Grup d'Antics i Amics de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya de la Fundació Josep Sans convoquen aquesta vintena edició dels premis.

BASES

Primera

Poden optar als premis Jaume Ciurana 2005 els grups, pertanyents o no a entitats de qualsevol mena, formats com a mínim per sis joves de més de dotze anys que hagin realitzat alguna acció cívica meritòria, de forma voluntària i gratuïta, en algun indret del Països Catalans durant el transcurs de l'any 2005 en una de les dues modalitats següents:

  1. En favor de les persones.

  2. En la millora de l'entorn natural.

    Segona

    Un cop portada a terme l'acció cívica caldrà presentar una memòria de la tasca feta, com més il·lustrada millor (fotografies, vídeo, dibuixos, mapes, etc.), acompanyada d'una autoavaluació feta per tot el grup.

    Tercera

    El termini de presentació de memòries finalitza el 31 de gener de 2006.

    Quarta

    El jurat qualificador estarà format per representants de la família Ciurana, del Grup d'Antics i Amics de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya de la Fundació Josep Sans, de la Secretaria General de Joventut i de la Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques de la Generalitat de Catalunya.

    Cinquena

    Es concediran tres premis per a cada modalitat d'un valor de 2.000, 1.300 i 700 euros amb el compromís de destinar-los a l'adquisició d'equipament, material, utillatge, o per subvencionar un viatge, una estada en un alberg, etc., a escollir pel grup guanyador.

    En cap cas es lliuraran els premis en efectiu a un grup de menors no vinculat a cap entitat.

    La Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques podrà demanar la justificació de l'aplicació de l'import del premi a la finalitat que preveu aquesta base.

    Sisena

    El jurat podrà declarar desert el premi d'una o de les dues modalitats, o repartir-ho ex aequo a dues obres, si ho creu adient.

    El veredicte del jurat, que serà inapel·lable, es farà públic en ocasió de l'assemblea anual del Grup d'Antics i Amics de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya de la Fundació Josep Sans, de 2006.

    El lliurament solemne de guardons tindrà lloc en l'acte de concessió dels Premis de Civisme que convoca la Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, el dia 23 d'abril de 2006, Diada de Sant Jordi.

    Setena

    Les memòries s'hauran d'acompanyar del nom complert, l'adreça, el telèfon i l'adreça electrònica de l'entitat així com les mateixes dades de la persona responsable del projecte. Així mateix, les memòries s'hauran de lliurar al registre del Departament de Benestar i Família (Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques), plaça Pau Vila, 1 -edifici Palau de Mar-, 08039 Barcelona, o bé a les oficines de Benestar i Família que s'especifiquen a l'annex 4 de la present Ordre sens perjudici de l'establert a l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini màxim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR