ORDRE CTC/238/2006, de 10 d'abril, de convocatòria dels Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE CTC/238/2006, de 10 d'abril, de convocatòria dels Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya per a l'any 2006.

Les fires han estat sempre un factor força important de competitivitat de les ciutats. Abans com ara, s'han consolidat com un mecanisme innovador d'atenció a noves circumstàncies de mercat i han assolit una molt llarga vida i una gran capacitat d'adaptació al canvi econòmic i social. El comerç, motor permanent del progrés econòmic, s'ha potenciat i es potencia amb les fires, tradicionals i modernes.

Avui dia les activitats firals no són altra cosa que una multiplicitat de mercats especialitzats que reuneixen els productors i/o distribuïdors. En alguns casos encara hi ha un contacte directe amb el consumidor final, combinant la funció d'aparador de novetats amb l'ocasió d'intercanvi directe.

A banda, és indiscutible la importància que té el fet d'innovar per a les empreses i, per extensió, per a tota la societat. Aconseguir una societat basada en el coneixement i que potenciï les millores de la productivitat i les activitats de major valor afegit requereix l'aplicació de les millors pràctiques d'innovació i qualitat a tots nivells.

Innovar és el resultat d'activitats com l'estudi, la recerca, el desenvolupament d'idees i conceptes, qüestionar-se contínuament la millora de productes, processos, serveis, solucions, etcètera, però també és la comunicació contínua amb els clients, el coneixement i les idees dels propis integrants de l'empresa en tota la seva amplitud.

També sorgeixen idees innovadores de la visita a fires i exposicions, de l'anàlisi de productes competidors, etc. Per tant, les empreses i entitats amb activitats econòmiques, per tal de ser més competitives, han de potenciar la innovació, incorporant activitats de major valor afegit i sistematitzant les activitats esmentades.

Diversos estudis realitzats en els darrers anys situen la innovació i la qualitat com els dos principals factors de competitivitat de les empreses. En els mateixos estudis, també es fa referència, entre d'altres, a les principals fonts d'origen de les idees innovadores; entre aquestes, els clients i l'assistència a fires i exposicions representen les fonts més importants.

Aquestes dades no deixen marge al dubte de quins són els reptes i on podem anar a cercar-ne les vies de solució.

Calia que les fires, com a entitats que ofereixen un servei de valor afegit al teixit empresarial, disposessin d'un reconeixement a la seva activitat i la seva gestió excel·lent.

Els Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya, dels quals, enguany, es farà la convocatòria de la segona edició, tenen com a objectius el reconeixement públic a les organitzacions firals de Catalunya i divulgar la importància de la innovació, la qualitat i la productivitat.

Els criteris per a la concessió dels Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya promoguts per la Direcció General de Comerç del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya, descrits a la base 9 d'aquesta Ordre, fomenten la reflexió i l'anàlisi de la gestió de les organitzacions firals, alhora que serveixen per establir plans de millora que facin augmentar l'excel·lència d'aquestes organitzacions.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Convocar els Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006.

Article 2

Aprovar les bases que regulen la concessió dels Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya, les quals figuren com a annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 10 d'abril de 2006

Josep Huguet i Biosca

Conseller de Comerç, Turisme i Consum

Bases que regulen la concessió dels Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya

.1 Objecte dels premis

Aquests premis van destinats a distingir els resultats de les organitzacions firals catalanes que han aplicat amb èxit un pla, mètode o tècnica que suposi unes millores considerables, documentades i mesurables de la innovació, la qualitat i la productivitat d'alguna de les activitats firals que realitzen.

.2 Premis

Els premis per a l'any 2006 consistiran en un trofeu i un diploma acreditatiu per a cada una de les institucions guardonades. Els premis es podran declarar deserts si la comissió d'avaluació ho considera oportú.

.3 Empreses i institucions candidates

Per poder presentar-se als Premis a la Innovació de les Fires de Catalunya, les entitats firals han d'estar inscrites al Registre d'Activitats Firals de Catalunya i han d'haver presentat la sol·licitud i la documentació correctament.

.4 Sol·licituds

Les sol·licituds s'hauran de formalitzar d'acord amb el model...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR