RESOLUCIÓ IUE/1010/2009, de 14 d'abril, de convocatòria de procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 200 places de la categoria de bomber/a de primera de l'escala tècnica del cos de bombers de la Generalitat (número de registre de convocatòria 75/09).

SecciónDiversos
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

IUE/1010/2009, de 14 d'abril, de convocatòria de procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 200 places de la categoria de bomber/a de primera de l'escala tècnica del cos de bombers de la Generalitat (número de registre de convocatòria 75/09).

Atès el que estableixen els articles 17 i 18 bis de la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública; la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic; el Decret 28/1986, de 30 de gener, de Reglament de selecció de personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 123/1997, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 65/1987, de 15 de gener, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball, de promoció professional i de promoció interna dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat, quant a les normes reguladores de la promoció interna; la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, i el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya; el Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya i la resta de normativa aplicable;

Atesa la vigent relació de llocs de treball del personal funcionari de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments;

Atès que s'ha donat compliment a les disposicions de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic en relació amb el dret a la negociació col·lectiva, representació i participació institucional dels empleats públics,

Atès el que estableix l'article 17.3 de la Llei 5/1994, de 4 de maig; l'article 13.1 del Decret 297/1999, de 26 de novembre, de creació i reorganització de departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; l'article 3.3 del Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i de conformitat amb el que disposa l'apartat 1.h) de la Resolució IRP/4054/2008, de 18 de desembre, de delegació de competències del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació en diversos òrgans del Departament (DOGC, núm. 5298, de 16.1.2009),

Resolc:

.1 Convocar procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 200 places de la categoria de bomber/a de primera de l'escala tècnica del cos de bombers de la Generalitat amb subjecció a les bases que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució (número de registre de convocatòria 75/09).

.2 Contra aquesta Resolució i les seves bases, que exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar, potestativament, recurs de reposició, d'acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini d'un mes, davant del secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, o directament recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos, davant el jutjat contenciós administratiu corresponent, d'acord amb el que preveuen els articles 8.2 i 14 de la Llei esmentada. Aquests terminis es comptaran a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al DOGC.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 14 d'abril de 2009

P. D. (Resolució IRP/4054/2008, DOGC de 16.1.2009)

Joan Boada i Masoliver

Secretari general

Annex 1

Bases de la convocatòria

.1 Normes generals

1.1 Es convoca procés selectiu, mitjançant promoció interna, per cobrir 200 places de la categoria de bomber/a de primera de l'escala tècnica del cos de bombers de la Generalitat, pel procediment de selecció de concurs oposició.

1.2 Les persones participants que siguin nomenades hauran d'exercir les funcions que els articles 16.1.c) i 16.2 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, atribueixen als bombers/es de primera.

.2 Requisits de participació a la convocatòria

Poden prendre part en aquest procés selectiu les persones funcionàries al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya que pertanyin a l'escala bàsica del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya i que reuneixin els requisits següents:

2.1 Tenir una antiguitat mínima de dos anys de servei actiu com a funcionari/ària de carrera en la categoria de bomber/a de l'escala bàsica.

2.2 Haver superat el curs específic de formació EMERSSA (mòduls 1, 2 i 3) impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a l'empara de l'article 18 bis de la Llei 5/1994, de 4 de maig.

2.3 Estar en alguna de les situacions administratives següents: servei actiu, serveis especials o serveis en altres administracions o en una situació administrativa amb dret a reserva del lloc de treball.

2.4 Tenir el títol de batxillerat, de formació professional de segon grau, de tècnic superior (LOGSE) o qualsevol equivalent a aquests, o qualsevol altre de nivell superior o estar en condicions d'obtenir-lo. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació, Política Social i Esport.

Les persones funcionàries que no posseeixin la titulació esmentada podran participar en els supòsits següents:

  1. Quan tinguin una antiguitat mínima de 10 anys en l'escala bàsica del cos de bombers/es, dels quals 2 anys han de ser com a funcionari/ària de carrera. Els serveis reconeguts a l'empara de la Llei 70/1978, de 26 de desembre, en els cossos de bombers del grup C (subgrup C2), antic grup D, seran computables a l'efecte de l'antiguitat dels 10 anys abans esmentats.

  2. Quan no tinguin una antiguitat mínima de 10 anys en l'escala bàsica del cos de bombers, però acreditin almenys una antiguitat mínima en l'escala bàsica del cos de bombers igual o superior a 5 anys, dels quals 2 han de ser com a funcionari/ària de carrera, i hagin superat el curs específic d'ampliació EMERSSA (mòdul 4) impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a l'empara de l'article 18 bis de la Llei 5/1994, de 4 de maig. Els serveis reconeguts a l'empara de la Llei 70/1978, de 26 de desembre, en els cossos de bombers del grup C (subgrup C2), antic grup D, seran computables a l'efecte de l'antiguitat dels 5 anys abans esmentats.

    2.5 Satisfer els drets d'examen, d'acord amb el que s'estableix a la base 4.

    2.6 Els requisits de participació que s'estableixen en els apartats anteriors d'aquesta base s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds i s'han de continuar complint fins a la data de presa de possessió.

    .3 Sol·licituds

    3.1 Les sol·licituds per prendre part en aquesta convocatòria s'han d'adreçar, un cop s'hagi abonat la taxa a què fa referència la base 4, al secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i s'han de formalitzar segons el model normalitzat que figura a l'annex 4 d'aquesta Resolució.

    3.2 Els impresos de sol·licitud i els models normalitzats es faciliten a les adreces esmentades a l'annex 2 d'aquesta Resolució, a la pàgina web del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, que té la l'adreça següent: http://www.gencat.net/interior/esc/docs/esc_convocatories.htm i a la intranet de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments: http://emergencies.intranet/personal/Convocatories/index_conv.htm

    3.3 A la sol·licitud s'ha d'adjuntar la .Declaració de mèrits. al·legats per a aquesta convocatòria d'acord amb el que s' estableix a la base 8.2.2.

    3.4 Les sol·licituds s'han de presentar en el termini de 20 dies naturals comptadors des de l'endemà de la publicació de la resolució de convocatòria al DOGC, emplenades d'acord amb les instruccions que s'estableixen a l'annex 3 d'aquestes bases.

    3.5 Les sol·licituds es poden presentar als registres detallats a l'annex 2. Així mateix també es podran presentar, dins el termini indicat a la base anterior, pels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. En cas que s'opti per presentar la sol·licitud en una oficina de correus, es farà en sobre obert per tal que la sol·licitud sigui...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR