ORDRE PTO/299/2007, d'1 d'agost, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts per a la renovació del material mòbil destinat a la prestació de serveis públics de transport regular de viatgers per carretera a Catalunya, i se n'aproven les bases.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/299/2007, d'1 d'agost, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts per a la renovació del material mòbil destinat a la prestació de serveis públics de transport regular de viatgers per carretera a Catalunya, i se n'aproven les bases.

El Decret 165/2000, de 2 de maig, estableix la regulació de les condicions per a l'atorgament dels ajuts per a la renovació del material mòbil destinat a la prestació de serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

L'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 13 de juliol, estableix que les bases reguladores de les subvencions s'han d'aprovar per ordre del conseller o consellera corresponent.

En aquest sentit, la disposició final primera del Decret 165/2000, de 2 de maig, faculta el conseller de Política Territorial i Obres Públiques per dictar les normes necessàries per al seu desplegament i execució i, en particular, per a la convocatòria periòdica de l'atorgament dels ajuts atenent les dotacions pressupostàries anuals.

En conseqüència, escau dur a terme la convocatòria corresponent a l'any 2007 i determinar les bases generals en les quals es fixin les condicions que hauran de respectar-se per accedir a aquests ajuts.

Per tot això exposat, d'acord amb el que estableixen el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; les normes bàsiques de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desenvolupament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria de l'any 2007 per a l'atorgament d'ajuts, sota el règim de concurrència competitiva, per a la renovació del material mòbil destinat a la prestació de serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

.2 Aprovar les bases que amb caràcter general han de regir la convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

.3 La concessió d'aquests ajuts s'imputa amb càrrec a la posició pressupostària D/770160000/5230 del centre gestor PO03 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007 per un import màxim de 3.466.980,00 (tres milions quatre-cents seixanta-sis mil nou-cents vuitanta) euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 d'agost de 2007

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases

.1 Objecte

Aquests ajuts, regulats al Decret 165/2000, de 2 de maig, tenen per objecte la renovació del material mòbil destinat a la prestació de serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera de titularitat de la Generalitat de Catalunya a què fa referència l'article 2.a) del Decret esmentat, més concretament, l'adquisició de nous vehicles que reuneixin els requisits establerts per les bases 2 i 14 i la baixa dels vehicles d'antiguitat superior a vuit anys.

.2 Actuacions subvencionables

Els vehicles objecte dels ajuts hauran de complir els requisits següents:

  1. Estar degudament homologats i adaptats a l'ús de persones de mobilitat reduïda, i satisfer les especificacions detallades a la base 14.

  2. Ser nous, de capacitat superior a nou places i adquirits o amb compromís d'adquisició per compra o arrendats en règim de lísing, a partir de l'1 de gener de 2006 i fins a la finalització del termini per a la presentació de sol·licituds previst en la base 7.

  3. Ser destinats a la prestació de serveis regulars o a serveis discrecionals consolidats amb reiteració d'itinerari complementaris del servei regular, en aquells supòsits en què l'empresa disposa d'un dret de prioritat per a la seva realització. Als efectes del control del compliment d'aquest requisit, la Direcció General del Transport Terrestre pot requerir anualment l'empresa concessionària per a la presentació dels llibres de ruta oficials dels vehicles objecte de l'ajut, sens perjudici de la realització de les actuacions inspectores que es considerin pertinents.

    .3 Beneficiaris

    Poden ser beneficiaris dels ajuts les persones físiques o jurídiques titulars de concessions administratives per a la prestació de serveis regulars de transport de viatgers per carretera de titularitat de la Generalitat de Catalunya previstes a l'article 2.a) del Decret 165/2000, de 2 de maig. Els beneficiaris no poden incórrer en cap dels supòsits previstos en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    .4 Import dels ajuts

    L'import dels ajuts serà del 25% del cost d'adquisició dels vehicles, IVA exclòs, amb un màxim de 60.101,21 euros tant en el cas que el vehicle objecte de l'ajut permeti l'accessibilitat a través de carrosseria de plataforma baixa com si ho fa a través de plataforma elevadora.

    En cas que es tracti de vehicles de 15 metres o articulats, l'import màxim serà de 75.000,00 euros.

    Els equipaments d'informació i els elements o equips incorporats al xassís o carrosseria que contribueixin a una millora de la seguretat, del confort i del manteniment del vehicle podran considerar-se dins el cost total.

    No seran objecte dels ajuts altres equipaments com els sistemes de validació i venda o els sistemes d'ajut a l'explotació.

    Addicionalment, podran ser objecte dels ajuts els equipaments detallats com a opcionals a les especificacions aplicables als vehicles objecte d'ajut, amb la limitació establerta al Decret 165/2000, de 2 de maig, en el sentit que l'ajut total no excedeixi de la tercera part del cost d'adquisició del vehicle, IVA exclòs.

    .5 Complementarietat dels ajuts

    Els ajuts atorgats són complementaris amb els que atorgui l'Autoritat del Transport Metropolità d'acord amb el que preveu l'article 3 del Decret 165/2000, de 2 de maig. Així mateix, també són compatibles amb altres ajuts o desgravacions que concedeixin altres organismes o entitats, sempre que la suma de les subvencions percebudes en cap cas superi el cost total d'adquisició del vehicle.

    .6 Sol·licituds

    6.1. Les sol·licituds dels ajuts s'han d'adreçar al director general del Transport Terrestre, i s'hi haurà d'adjuntar la documentació següent:

  4. Relació dels vehicles assignats al servei objecte de subvenció i descripció d'altres serveis que presti cada vehicle.

  5. Contracte de compra o arrendament financer del material mòbil per al qual se sol·licita l'ajut, factura proforma o, almenys, designació del tipus de vehicle que es pretén adquirir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR