ORDRE ASC/123/2007, de 30 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2007, i s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts del Programa de suport a l'autonomia a la pròpia llar.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/123/2007, de 30 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2007, i s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts del Programa de suport a l'autonomia a la pròpia llar.

Atesos el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol; 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials; el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, i l'Acord de Govern GOV/216/2006, de 5 de desembre, pel qual es prorroga el IV Pla d'Actuació Social per al període 2003-2006;

Atès el Decret 647/2006, de 27 de desembre, pel qual s'estableixen els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006 mentre no siguin vigents els del 2007; i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atès el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; i el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del departament d'Acció Social i Ciutadania; i la resta de reglaments d'estructuració vigents;

Atesa l'Ordre BES/6/2002, de 10 de gener, per la qual s'estableix el Programa de suport a l'autonomia a la pròpia llar, s'obre convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts a persones naturals per a programes del Departament de Benestar Social en matèria de serveis socials;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'obre la convocatòria per a l'any 2007 per a la concessió d'ajuts del Programa de suport a l'autonomia a la pròpia llar, i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, que figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Partida pressupostària i import màxim

2.1 L'import màxim inicialment disponible és de 880.093 euros, el qual anirà a càrrec de la partida 5000 D/480000100/3170 del pressupost prorrogat per a l'any 2007.

2.2 Quan s'aprovi la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007, i sempre que hi hagi crèdit pressupostari adequat i suficient, s'incrementarà el crèdit inicial destinat a les subvencions objecte d'aquesta convocatòria, fins a un import màxim addicional de 960.093 euros amb càrrec a la mateixa partida.

2.3 El crèdit inclòs en els punts 1 i 2 es podrà modificar d'acord amb la normativa vigent.

Article 3

Sol·licituds i terminis de presentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds resta obert des de l'entrada en vigor d'aquesta Ordre i fins al 29 de setembre de 2007.

3.2 Les sol·licituds presentades durant l'any 2006 i fins a la data d'entrada en vigor d'aquesta convocatòria que no hagin estat ateses per manca de disponibilitat pressupostària, o no s'hagin resolt expressament, es tindran per sol·licituds incorporades a la present convocatòria, sempre que s'acrediti el compliment dels requisits establerts.

En aquest cas, es considerarà que la data de presentació de la sol·licitud és la de l'entrada en vigor d'aquesta Ordre, sens perjudici de quan s'hagi produït la necessitat.

En aquests casos no caldrà presentar una nova sol·licitud.

Article 4

Tramitació i resolució

4.1 La tramitació de les sol·licituds presentades correspon als Serveis d'Atenció a les Persones dels Serveis Territorials a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i al Servei de Coordinació Territorial del Servei Territorial a les Terres de l'Ebre del Departament d'Acció Social i Ciutadania corresponents al domicili de la persona sol·licitant. La resolució serà dictada per les persones responsables dels Serveis d'Atenció a les Persones dels Serveis Territorials a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i del Servei de Coordinació Territorial del Servei Territorial a les Terres de l'Ebre, en virtut de la Resolució BEF/694/2004, de 12 de març, de delegació de competències de la subdirecció general d'Atenció a les Persones de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) a diferents òrgans del Departament de Benestar i Família.

4.2 El termini màxim per resoldre i notificar la resolució, degudament motivada, és de sis mesos a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

4.3 Transcorregut el termini establert a l'apartat anterior sense que s'hagi notificat una resolució expressa, les persones interessades poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

4.4 La resolució es notificarà a les persones interessades per correu certificat i a l'entitat col·laboradora del Programa i prestadora del servei. Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el mateix òrgan que la dicta o davant les persones titulars de les direccions de Serveis Territorials del Departament d'Acció Social i Ciutadania, en virtut de Resolució BEF/1372/2004, de 28 d'abril, de delegació de competències del director general de l'ICASS en les persones titulars de la direcció dels Serveis Territorials del Departament de Benestar i Família, en el termini d'un mes, en els termes que disposa l'article 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 5

Tractament de dades

Les dades de caràcter personal que s'han de facilitar per a l'obtenció de les ajudes s'inclouen al fitxer Expedients de Prestacions Individuals, que té per finalitat gestionar les sol·licituds d'ajuts a persones.

Òrgan administratiu responsable: ICASS.

Aquest fitxer es regula a l'Ordre BEF/419/2003, d'1 d'octubre, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar i Família, i a l'Ordre BEF/485/2005, de 2 de desembre, per la qual es completa i modifica la relació de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar i Família. Els únics destinataris són els òrgans gestors que s'indiquen.

Article 6

Publicitat dels ajuts

Al final de l'exercici es donarà publicitat als ajuts atorgats mitjançant l'exposició d'aquests en els taulers d'anuncis de la seu central del Departament d'Acció Social i Ciutadania i dels Serveis Territorials, d'acord amb el que preveu l'article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

Disposicions finals

.1 Es faculta la persona titular de la Direcció de l'ICASS perquè prengui les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

.2 Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 30 d'abril de 2007

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Annex 1

Bases per a la concessió d'ajuts del Programa de suport a l'autonomia a la pròpia llar

.1 Objecte

El Programa de suport a l'autonomia a la pròpia llar té per objecte contribuir al desenvolupament de la persona en les activitats de la vida diària, tant a la seva llar com en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR