ORDRE BEF/454/2004, de 20 de desembre, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts de suport a les persones amb dependències, dins del marc d'actuacions del programa Viure en Família.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/454/2004, de 20 de desembre, per la qual s'obre la convocatÚria i s'aproven les bases per a la concessiÛ dels ajuts de suport a les persones amb dependËncies, dins del marc d'actuacions del programa Viure en FamÌlia.

El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar, per l'Acord de Govern de 2 de maig de 2000, la creaciÛ del programa Viure en FamÌlia, que tÈ per objectius promoure la permanËncia de la persona dependent en el seu entorn familiar i social, prestar un suport integral i continuat a la famÌlia amb un familiar dependent, i la utilitzaciÛ de forma coordinada i eficient del conjunt de recursos destinats a les persones dependents i les seves famÌlies.

MitjanÁant l'Ordre BES/225/2002, de 10 de juny, es va crear el Programa d'ajuts de suport a les persones amb dependËncies dins del marc d'actuaciÛ del programa Viure en FamÌlia i com a desplegament de la lÌnia d'ajuts econÚmics que faciliten el manteniment de la persona dependent en el seu entorn social i familiar habitual. L'Ordre BEF/9/2003, de 10 de gener, va obrir la convocatÚria i va aprovar les bases per a la concessiÛ dels ajuts de suport a les persones amb dependËncies, dins el marc del programa Viure en FamÌlia per al 2003.

AtËs l'Acord de Govern de 21 de desembre de 2004, en el qual s'autoritza el Departament de Benestar i FamÌlia a convocar el Programa d'ajuts de suport a les persones amb dependËncies dins el marc d'actuacions del programa Viure en FamÌlia, amb anterioritat a l'aprovaciÛdels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici 2005;

AtËs l'informe del Consell General de Serveis Socials, i en ˙s de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

ConvocatÚria i bases reguladores

1.1††S'obre la convocatÚria per a la concessiÛ dels ajuts econÚmics del Programa de suport a les persones amb dependËncies per al seu manteniment en l'entorn social i familiar habitual, que crea el capÌtol 1 de l'Ordre BES/225/2002, de 10 de juny.

1.2††Les bases reguladores d'aquesta convocatÚria sÛn les que estableix l'Ordre BEF/9/2003, de 10 de gener, tret de les particularitats previstes enaquesta Ordre, especificades d'acord amb les necessitats de les persones benefici‡ries.

Article 2

Partida pressupost‡ria i quantia

2.1††La partida del pressupost de la Generalitat per al 2005 amb c‡rrec a la qual s'imputen els ajuts corresponentsal Programa de suport a les persones amb dependËncies per al seu manteniment en l'entorn social i familiar habitual, Ès 5001 D/480.0023.00/3163.

2.2††La quantia m‡xima inicialment disponible Ès de 124.488.120 euros.

2.3††El crËdit inicial disponible indicat es podr‡ modificar amb subjecciÛ a la normativa vigent.

2.4††En qualsevol cas, la concessiÛ d'ajudes a l'empara d'aquesta convocatÚria est‡ condicionada a l'existËncia de crËdit adequat i suficient en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici 2005.

Article 3

3.1††Es podran presentar sol∑licituds des de l'entrada en vigor d'aquesta Ordre fins al 10 d'octubre de 2005.

3.2††Les sol∑licituds s'han de formular en impresos normalitzats, que es facilitaran a les dependËncies que esmenta l'annex d'aquesta Ordre o a travÈs d'Internet al web del Departament de Benestar i FamÌlia (www.gencat.net/benestar).

3.3††A les sol∑licituds, degudament emplenades, s'hi han d'adjuntar els documents indicats en els impresos per acreditar el compliment dels requisits, i s'han de presentar a les dependËncies que es detallen a l'annex d'aquesta Ordre, sens perjudici del que disposa l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de rËgim jurÌdic de les administracions p˙bliques i del procediment administratiu com˙. AixÚ no obstant, en el cas que la persona sol∑licitant tingui 65 anys o mÈs, s'ha d'atenir al que preveu l'apartat 2 de l'article seg¸ent.

Article 4

Requisits de les persones benefici‡ries

4.1††Sila persona sol∑licitant tÈ 65 anys o mÈs, per accedir als ajuts ha de complir els requisits que preveu l'Ordre BEF/9/2003, de 10 de gener, i ha de tenir un nivell de dependËncia sever o moderat, d'acord amb la taula seg¸ent:

Activitats vida di‡ria

Capacitat cognitiva

Nivell de dependËncia

+75

.

sever

.15

0 a 2

sever

51 a 75

0 a 3

sever

15 a 50

0 a 2

seve...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR