ORDRE ASC/53/2008, de 13 de febrer, per la qual s'aproven les bases que han de regir les convocatòries de subvencions del Departament d'Acció Social i Ciutadania per a entitats.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/53/2008, de 13 de febrer, per la qual s'aproven les bases que han de regir les convocatòries de subvencions del Departament d'Acció Social i Ciutadania per a entitats.

Els programes de subvencions han esdevingut un instrument essencial per assolir, en tots els àmbits de l'activitat administrativa, les finalitats i els objectius de les polítiques públiques establerts per la legislació i concretats per l'acció de govern. En aquest sentit, la subvenció no tan sols orienta en un determinat sentit l'activitat d'altres ens públiques i entitats privades d'acord amb els objectius dels plans sectorials corresponents. L'activitat de foment també permet una gestió més coordinada i participativa dels recursos públics segons criteris de subsidiarietat, proximitat geogràfica i especialització tècnica, sense necessitat de duplicar xarxes existents o crear nous serveis públics.

La Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, preveu a l'article 76 que l'Administració de la Generalitat pot atorgar subvencions i altres ajuts a les entitats d'iniciativa social per coadjuvar al compliment de les seves activitats de serveis socials. El Decret 421/2006, de 28 de novembre, atribueix al Departament d'Acció Social i Ciutadania entre d'altres les competències sobre les polítiques de serveis socials, famílies, infància, immigració i suport a la migració catalana, i gais, lesbianes i transsexuals.

La present Ordre conté totes les bases, generals i específiques dels diferents programes del Departament d'Acció Social i Ciutadania dirigits a les entitats de serveis socials i d'altres en matèria de serveis socials, famílies, lluita contra els maltractaments i contra la violència masclista, infància, immigració i gais, lesbianes i transsexuals. Es manté, per tant, la separació entre per una banda, les bases, generals i específiques, de vigència indefinida i, per l'altra, les convocatòries anuals corresponents.

Les bases generals ordenen i unifiquen el procediment general de gestió de les subvencions, mentre que les bases específiques concreten, sobre tot, les regles objectives de valoració de cada programa, independentment de l'exercici pressupostari, la qual cosa incrementarà el marge de seguretat jurídica i permetrà una planificació anticipada per part dels beneficiaris.

Finalment, la convocatòria anual determinarà, fonamentalment, l'inici i el període de gestió del programa, i concretarà la partida pressupostària disponible, d'acord amb la Llei de Pressupostos anual.

L'Ordre consta d'un únic article que aprova les bases generals que figuren com a annex 1 i les bases específiques que figuren com annexos 2 a 9.

Atès el que preveu el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu reglament de desenvolupament aprovat per Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases generals i les específiques per a cada programa que han de regir les convocatòries de subvencions del Departament d'Acció Social i Ciutadania per a entitats que s'indiquen a continuació:

Annex 1: Bases generals, aplicables a tots els programes i subvencions.

Annex 2: Programa de supressió de barreres arquitectòniques i de barreres en la comunicació per a entitats.

Annex 3: Subvencions a entitats per al manteniment de programes de serveis socials.

Annex 4: Subvencions a entitats per a la realització de programes i activitats d'integració social de persones estrangeres immigrades i catalanes retornades.

Annex 5: Subvencions a entitats per a la construcció, habilitació, reformes, ampliació, condicionament o millora d'allotjaments per a treballadors temporers.

Annex 6: Subvencions a entitats sense ànim de lucre per a programes en matèria de famílies i de lluita contra els maltractaments i contra la violència masclista.

Annex 7: Subvencions a entitats sense ànim de lucre per a programes per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual.

Annex 8: Subvencions a entitats sense ànim de lucre per a programes en matèria d'infància i adolescència.

Annex 9: Subvencions a entitats per a projectes d'adquisició, millora, reforma, rehabilitació i equipament de centres d'acollida o residencials d'acció educativa, pisos o residències per a joves i centres oberts d'infants i adolescents.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre BEF/531/2006, de 13 de novembre, per la qual s'aproven les bases que han de regir les convocatòries de subvencions del Departament de Benestar i Família per a entitats.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 13 de febrer de 2008

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Annex 1

Bases generals

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquest Ordre és regular el procediment de concessió de subvencions a entitats per a la realització d'activitats a Catalunya en l'àmbit de competència del Departament d'Acció Social i Ciutadania.

1.2 El procediment de concessió de cada subvenció s'iniciarà amb la publicació de la convocatòria corresponent.

1.3 El període d'execució de l'activitat objecte de la subvenció serà l'any de presentació de la sol·licitud, d'acord amb la convocatòria corresponent, sens perjudici del que estableixin les bases específiques de cada programa.

1.4 El procediment de convocatòria serà tramitat i resolt pels òrgans del Departament d'Acció Social i Ciutadania que siguin competents per raó de la matèria, d'acord amb la normativa organitzativa de la Generalitat vigent en el moment de publicar-se la convocatòria. La convocatòria precisarà l'òrgan competent per tramitar i resoldre en cada cas.

1.5 La convocatòria concretarà el termini màxim per notificar i resoldre la sol·licitud, que no podrà excedir els 6 mesos, comptats des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

.2 Beneficiaris

Poden acollir-se a les subvencions previstes en aquesta Ordre les entitats legalment constituïdes que no tinguin afany de lucre, llevat que les bases específiques de cada programa estableixin el contrari.

.3 Requisits

3.1 Els requisits que han de complir les entitats sol·licitants són els següents:

  1. Estar legalment constituïdes i estar inscrites en el registre corresponent o haver fet la sol·licitud d'inscripció, amb el benentès que, una vegada resolta positivament la subvenció, la inscripció en l'esmentat registre hagi estat formalitzada definitivament.

  2. En el cas d'entitats prestadores de serveis socials, estar inscrites al Registre d'Entitats, Serveis i Establiments Socials i tenir inscrits els serveis per als quals es demana la subvenció, o haver-ho sol·licitat, en compliment de l'establert al Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del Sistema Català de Serveis Socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, i el Decret 27/2003, de 21 de gener, de l'atenció social primària.

    Abans de la presentació de la sol·licitud cal esmenar, si s'escau, les deficiències observades en les corresponents actes d'inspecció del Departament d'Acció Social i Ciutadania en centres, serveis i establiments de serveis socials.

  3. Que els càrrecs de direcció tècnica i el personal de serveis amb vinculació laboral, mercantil o civil de les entitats d'iniciativa social sol·licitants inscrites al Registre d'Entitats, Serveis i Establiments Socials no obtinguin retribucions directes o indirectes superiors en un 50% a les retribucions establertes per a llocs de treball anàlegs en els convenis col·lectius laborals aplicables o, supletòriament, a les establertes per als serveis de l'Administració de la Generalitat.

  4. No haver estat objecte de cap resolució ferma de caràcter sancionador amb relació a la prestació del servei que se subvenciona, o bé haver-ne estat objecte i haver prescrit la sanció.

  5. Estar al corrent de pagament de les obligacions per reintegrament de subvencions.

  6. Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, en el local, la sala, l'establiment o el centre de treball on es presti l'activitat o servei objecte de subvenció.

  7. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat.

  8. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Generalitat de Catalunya.

  9. Estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social.

  10. Complir les entitats amb un nombre de 50 treballadors o més, l'obligació que estableix l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors amb discapacitats sobre el nombre total dels de l'entitat, o de l'aplicació de les mesures alternatives de caràcter excepcional que regulen el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i el Decret 246/2000, de 24 de juliol.

    3.2 No podran obtenir la condició d'entitat beneficiària les entitats sol·licitants que incorrin en alguna de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de desembre, general de subvencions.

    .4 Sol·licituds

    4.1 Les sol·licituds s'han de presentar en l'imprès normalitzat que es facilitarà a les dependències del Departament d'Acció Social i Ciutadania o a través d'Internet (www.gencat.cat/benestar). La resolució de convocatòria preveurà, si escau, la presentació telemàtica.

    4.2 Les sol·licituds, degudament emplenades, han d'anar acompanyades de la documentació general que s'indica a continuació, així com per la que s'estableixi específicament per a cada programa per acreditar el compliment dels requisits, i s'han de presentar a les dependències del Departament d'Acció Social i Ciutadania, sens perjudici del que disposa l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR