RESOLUCIÓ EDC/592/2005, de 2 de març, per la qual es convoquen proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de formació professional específica, corresponents a l'any 2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

EDC/592/2005, de 2 de març, per la qual es convoquen proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de formació professional específica, corresponents a l'any 2005.

El Decret 332/1994, de 4 de novembre, pel qua l s'estableix l'ordenació general dels ensenyaments de formació professional específica a Catalunya (DOGC núm. 1990, de 28.12.1994), modificat pel Decret 130/2000, de 3 d'abril (DOGC núm. 3114, de 5.4.2000), preveu que per accedir a aquests ensenyaments cal estar en possessió de la titulació corresponent o superar una prova de caràcter general regulada pel Departament d'Educació, d'acord amb els requisits que s'estableixen.

Així mateix, el Decret 332/1994 esmentat preveu la convocatòria anual de les proves d'accés als cicles de grau mitjà i de grau superior de formació professional específica, que es realitzaran en els centres públics que determini el Departament d'Educació.

Per tot això,

Resolc:

.1 Convocar, per a l'any 2005, les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de formació professional específica que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

.2 Objectiu de les proves

2.1 L'objectiu de la prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà és que l'aspirant demostri que posseeix les capacitats, els coneixements i les habilitats suficients per cursar amb aprofitament els ensenyaments del cicle formatiu al qual opti.

2.2 L'objectiu de la prova d'accés als cicles formatius de grau superiorés que l'aspirant acrediti la seva maduresa amb relació als objectius del batxillerat i les seves capacitats referents al camp professional de què es tracti.

.3 Calendari de realització de les proves

La prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà es farà el dia 4 de maig de 2005 i la prova d'accés a cicles formatius de grau superior els dies 25 i 26 de maig de 2005.

.4 Inscripció a les proves

4.1 Període i procediment d'inscripció.

La inscripció a les proves d'accés a cicles formatius, tant de grau mitjà com de grau superior, es farà des del 29 de març fins al 12 d'abril de 2005, per Internet, a través de l'Administració Oberta de Catalunya pel portal http://www.CAT365.net, que disposa d'un telèfon d'informació indicat en el mateix portal, a més dels mitjans previstos en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú (BOE núm. 285, de 27.11.1992), d'acord amb les condicions assenyalades pel precepteesmentat.

El pagament de les taxes corresponents es farà pels mitjans que ofereix el portal: pagament telemàtic amb targeta bancària o imprimint la carta de pagament d'Internet i amb la qual s'anirà a pagar presencialment a les oficines de "La Caixa", en el termini indicat en aquest document.

En qualsevol cas, les persones aspirants hauran de presentar al centre on es farà la prova la documentació que es relaciona en el punt 12.4, per a la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà, i en el punt 13.4 per a la prova d'accés a cicles formatius de grau superior, en els terminis indicats.

4.2 Per a la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.

Cal indicar la llengua estrangera triada en la sol·licitud d'inscripció.

4.3 Per a laprova d'accés a cicles formatius de grau superior.

S'haurà d'indicar:

a) El nom del cicle formatiu per al qual se sol·licita la realització de la prova.

b) En la part comuna de la prova, la llengua estrangera triada.

c) En la part específica, el nom de la matèria o matèries triades, d'acord amb l'annex 3 d'aquesta Resolució. En els cicles formatius en què una de les matèries de la part específica sigui segona llengua estrangera l'aspirant podrà triar entre anglès i francès, però en cap casno es podrà examinar del mateix idioma estranger que ha optat en la part comuna.

L'aspirant no podrà modificar l'elecció de la matèria o matèries triades passat el termini de presentació de documentació.

4.4 Taxes.

Les taxes d'inscripció són lesque estableix la vigent Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya. Són les següents:

Per als cicles formatius de grau mitjà: 16,45 euros.

Per als cicles formatius de grau superior: 26,50 euros.

.5 Aspirants amb necessitats específiques

5.1 Les persones aspirants amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials o altres trastorns greus, que tinguin la declaració legal de disminució, podran sol·licitar l'adaptació de la prova i/o els recursos addicionals necessaris per desenvolupar-la.

5.2 Les persones aspirants han de presentar la sol·licitud per escrit d'acord amb el model de l'annex 4 d'aquesta Resolució, adreçada a la Direcció General de Formació Professional i Educació Permanent,no més tard del dia 8 d'abril de 2005.

A la sol·licitud, signada per l'aspirant, o pel pare, la mare o la persona tutora legal, si és menor d'edat, cal adjuntar la següent documentació:

a) Fotocòpia del document nacional d'identitat o document equivalent d'identificació.

b) Documentació justificativa de les causes que motiven la petició: certificat del CAD (Centre d'Atenció al Disminuït) del Departament de Benestar i Família, que informi del grau de discapacitat reconeguda, acompanyat, si escau, d'un certificat emès per l'organisme acreditat corresponent que informi de les característiques de la discapacitat o trastorn que pateix l'aspirant. Es poden proposar els recursos addicionals que es considerin adequats, si escau.

c) Documentació justificativa de modificacions i adaptacions curriculars que l'aspirant ha tingut en els últims estudis cursats en el sistema educatiu, si escau.

5.3 La Direcció General de Formació Professional i Educació Permanent determinarà, si escau, les mesures o recursos addicionals per a cadascun, i n'informarà la persona interessada i el tribunal corresponent.

.6 Informació i orientació a les persones aspirants

Els centres on es realitzin les proves i els centres de formació de persones adultes dependents del Departament d'Educació que en fan la preparació, han d'oferir informació i orientació sobre els ensenyaments professionals a les persones interessades i sobre el procediment d'inscripció i funcionament de les proves d'accés. La direcciódel centre ha de designar el personal adient per dur-les a terme.

.7 Efectes de la superació de les proves

7.1 Les proves superades tenen validesa permanent en la totalitat de l'Estat espanyol.

7.2 Haver superat les proves d'accés faculta lespersones que no tenen la titulació exigida a matricular-se en els cicles formatius pels quals hagin superat l'accés. Tot i això, la superació de la prova no garanteix una plaça escolar.

Les persones que, havent superat les proves d'accés a cicles formatius de formació professional específica, vulguin matricular-se a un cicle formatiu, hauran de sol·licitar la preinscripció, en el termini que s'estableixi, al centre on el vulguin cursar. Per poder-s'hi matricular hauran d'esperar el resultat dela prova.

Els centres docents sostinguts amb fons públics, d'acord amb la normativa d'admissió d'alumnat, efectuaran la preinscripció corresponent, a l'espera del resultat de la prova d'accés.

7.3 Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà permet l'accés a qualsevol cicle de grau mitjà de formació professional específica.

7.4 Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau superior permet l'accés a qualsevol cicle de grau mitjà.

7.5 Haver superat la provad'accés a un determinat cicle formatiu de grau superior permet l'accés a aquest cicle i també, si escau, als cicles formatius que tenen la part específica coincident o inclosa en la d'aquest cicle.

.8 Elaboració de les proves

La Direcció General de Formació Professional i Educació Permanent elaborarà les proves i les trametrà als tribunals avaluadors.

.9 Tribunal avaluador

9.1 Nomenament.

Els/Les directors/es dels serveis territorials nomenaran els membres dels tribunals avaluadors de les proves convocades per aquesta Resolució, i faran arribar una còpia del nomenament a la Direcció General de Formació Professional i Educació Permanent, no més tard del dia 19 d'abril de 2005.

Els tribunals es constituiran en els centres designats per realitzar les proves, d'acord amb els criteris de racionalització de capacitat del centre i el nombre d'aspirants per tribunal.

9.2 Composició dels tribunals.

9.2.1 A cada centre es podran constituir dos tribunals avaluadors, un per a la prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà i un altre per a la prova d'accés als cicles formatius de grau superior.

9.2.2 El tribunal avaluador per a la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà estarà constituït pels membres següents: el president o presidenta, el secretari o secretària i fins a deu vocals.

9.2.3 El tribunal avaluador per a la prova d'accés a cicles formatius de grau superior estarà constituït pels membres següents: el president o presidenta, el secretari o secretària i fins a catorze vocals.

9.2.4 El/La president/a i el/la secretari/ària dels tribunals avaluadors ho seran d'ambdós tribunals.

Els vocals podran coincidir en ambdós tribunals.

9.3 La relació de membres de cada tribunal avaluador es publicarà al tauler d'anuncis del centre docent on es realitzi la prova, no més tard del dia 18 d'abril de 2005.

9.4 Els membres dels tribunals avaluadors estan subjectes a les causes d'abstenció i recusació que preveuen els articles 28 i 29 de la Llei 30/1992,de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

9.5 Els tribunals estaran inclosos dins la categoria tercera, als efectes que preveu el Decret 201/1993, de 27 de juliol, de modificació delDecret 337/1988, de 17 d'octubre, de regulació i d'actualització d'indemnitzacions per raó de serveis a la Generalitat de Catalunya, i de revisió dels imports de determinades indemnitzacions (DOGC núm. 1787, de 23.8.1993).

9.6 Funcions dels tribunals avaluadors.

El tribunal:

a) Atendrà les consultes de les persones aspirants.

b) Comprovarà els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR