RESOLUCIÓ JUS/1033/2010, d'1 d'abril, per la qual es convoquen les proves per a l'obtenció del títol de gestor administratiu.

SecciónDiversos
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/1033/2010, d'1 d'abril, per la qual es convoquen les proves per a l'obtenció del títol de gestor administratiu.

En virtut de l'Acord de la Comissió Mixta Estat-Generalitat del dia 29 de maig de 2006, incorporat com a annex únic al Reial decret 756/2006, de 16 de juny, de traspàs de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'expedició del títol de gestor administratiu, es reserva a l'Administració de l'Estat el reconeixement, convalidació o homologació dels títols de gestor administratiu implantats per altres estats de la Unió Europea, i que puguin habilitar per a l'exercici d'aquesta professió en territori espanyol, reconeixent així a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de col·legis professionals i exercici de professions titulades en virtut de l'article 9.23 de l'Estatut d'autonomia de 1979, en l'actualitat, de l'article 125 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya vigent.

La convocatòria de les proves per a l'obtenció del títol de gestor administratiu de Catalunya i la seva posterior expedició són competència de la Generalitat de Catalunya que, per tal de vetllar per la introducció dels continguts vinculats a la realitat jurídica i lingüística pròpia de Catalunya, determina, en col·laboració amb les organitzacions col·legials catalanes, els continguts que constitueixen l'objecte de les proves per a l'obtenció del títol de gestor administratiu.

En conseqüència, d'acord amb la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, el Decret 381/2006, de 17 d'octubre, pel qual s'assignen al Departament de Justícia les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria d'expedició del títol de gestor administratiu, de conformitat amb el Consell de Col·legis de Gestors Administratius de Catalunya,

Resolc:

-1 Convocar les proves d'aptitud per a l'obtenció del títol de gestor administratiu, que es regiran per les bases contingudes en l'annex 1 d'aquesta Resolució i aprovar el model de sol·licitud, annex 2, i el temari de les proves, annex 3.

-2 Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Justícia en el termini d'un mes, d'acord amb el que estableixen els articles 116 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos, de conformitat amb el que disposen els articles 14, 25 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, tots dos terminis a comptar des de l'endemà de la publicació al DOGC d'aquesta Resolució de convocatòria.

Transcorregut un mes des de la interposició del recurs potestatiu de reposició sense que se'n notifiqui la resolució, es podrà entendre desestimat i es podrà interposar un recurs contenciós administratiu en el termini de sis mesos comptadors des de l'endemà del dia en què s'hagi produït l'acte presumpte desestimatori del recurs.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que creguin oportú.

Barcelona, 1 d'abril de 2010

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex 1

Bases

-1 Convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és la realització de les proves d'aptitud per a l'obtenció del títol de gestor administratiu previstes en el Reglament orgànic de la professió aprovat pel Decret 424/1963, d'1 de març.

-2 Requisits

Poden concórrer a la present convocatòria les persones que a la finalització del termini de sol·licituds puguin acreditar els requisits següents:

  1. Ser espanyol/a, nacional d'un estat membre de la Unió Europea, dels altres signataris de l'Acord sobre l'espai Econòmic Europeu, o d'un país que concedeixi reciprocitat de títols i de drets.

  2. Ser major d'edat i tenir plena capacitat d'actuar.

  3. Estar en possessió o en condicions d'obtenir algun dels títols següents:

    Llicenciat en dret.

    Llicenciat en ciències econòmiques i empresarials.

    Llicenciat en ciències polítiques i sociologia.

    Llicenciatura en administració i direcció d'empreses.

    Llicenciatura en econòmiques.

    Llicenciatura en ciències polítiques i de l'administració.

    En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger s'ha d'estar en possessió de la credencial que n'acrediti l'homologació.

  4. No haver estat inhabilitat/ada per a l'exercici de funcions públiques ni separat/ada per expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques espanyoles, ni de les d'algun estat de la Unió Europea o d'un estat que concedeixi reciprocitat de títols i drets.

    -3 Sol·licituds

    3.1 Les persones que vulguin concórrer a la present convocatòria de proves han de presentar la corresponent sol·licitud de participació d'acord amb el model que s'adjunta a l'annex 2 d'aquesta Resolució, el qual poden obtenir de forma gratuïta a totes les seus i delegacions dels col·legis de gestors administratius de Catalunya, a la seu del Consell de Col·legis de gestors administratius de Catalunya, als seus webs corporatius i a la web del Departament de Justícia www.gencat.cat/justicia/gestors.

    3.2 Les sol·licituds s'han de presentar en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació en el DOGC d'aquesta Resolució.

    3.3 Les sol·licituds s'han de presentar, degudament signades i emplenades, a qualsevol de les seus i delegacions dels col·legis de gestors administratius de Catalunya i a qualsevol altra oficina o registre d'entre els que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    -4 Drets d'examen

    Les sol·licituds d'admissió han d'anar acompanyades del justificant d'haver satisfet la quantitat de cent euros en concepte de drets d'examen.

    El pagament s'ha de fer efectiu en el compte corrent que s'especifica a la sol·licitud. No s'accepta cap sol·licitud sense la validació per part d'una entitat bancària de l'abonament de l'import esmentat. La falta d'acreditació del pagament determina la no-admissió de la persona interessada a les proves d'aptitud.

    -5 Convocatòria de les proves

    Finalitzat el termini de presentació de les sol·licituds, el president del Consell de Col·legis de Gestors Administratius de Catalunya aprova la llista provisional d'admesos i exclosos que s'exposa al tauler d'anuncis de les seus i delegacions dels col·legis de gestors administratius de Catalunya i del Consell de Col·legis de Gestors Administratius de Catalunya.

    Els/les aspirants exclosos disposen d'un termini de deu dies per esmenar el defecte que hagi motivat la no-admissió.

    Contra l'exclusió, les persones interessades hi poden interposar la reclamació oportuna davant el Consell de Col·legis de Gestors Administratius de Catalunya en el termini de quinze dies hàbils a comptar de l'endemà de la publicació de la llista esmentada en el paràgraf anterior.

    Transcorregut aquest termini, el president del Consell de Col·legis de Gestors Administratius de Catalunya aprova la relació definitiva d'aspirants admesos i exclosos a la celebració de les proves, que s'exposa als webs corporatius i als taulers d'anuncis de les seus i delegacions dels col·legis de gestors administratius de Catalunya i del Consell de Col·legis de Gestors Administratius de Catalunya i a l'adreça electrònica del Departament de Justícia www.gencat.cat/justicia/gestors.

    No es retornen les quantitats abonades en concepte de drets d'examen en els supòsits de no-admissió dels aspirants per causes imputables exclusivament a les persones interessades derivades de la declaració feta a la sol·licitud.

    -6 Tribunals

    6.1 El tribunal està constituït pels membres següents, designats pel president del Consell de Col·legis de Gestors Administratius de Catalunya:

  5. Un/a president/a.

  6. Cinc vocals titulars: tres proposats per la Junta de Govern del Consell de Col·legis de Gestors Administratius de Catalunya i dos pel Departament de Justícia.

  7. Un/a secretari/ària.

  8. Set suplents designats pel mateix procediment que els titulars, els quals han de substituir en cas de vacant, absència o malaltia.

    6.2 La composició del tribunal i la data, hora i lloc de la realització de les proves es publica en el DOGC, als webs corporatius i als taulers d'anuncis de les seus i delegacions dels col·legis de gestors administratius de Catalunya i del Consell de Col·legis de Gestors Administratius de Catalunya i al web del Departament de Justícia www.gencat.cat/justicia/gestors.

    6.3 Tots els membres del tribunal han de tenir la titulació exigida per a l'exercici de la professió de gestor administratiu.

    6.4 No poden formar part del tribunal aquelles persones que hagin realitzat tasques de preparació d'aspirants a les proves d'aptitud per a l'obtenció del títol professional de gestor administratiu en els cinc anys anteriors a la publicació de la present convocatòria.

    6.5 Els membres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR