ORDRE AAM/54/2013, de 26 de març, per la qual s'estableix la campanya de pesca de corall vermell (Corallium rubrum) per a l'any 2013 en les aigües interiors del litoral de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

L'article 119.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix competència exclusiva a la Generalitat de Catalunya en matèria de pesca marítima en aigües interiors i la regulació i gestió dels recursos pesquers.

La Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes, estableix en el seu article 25 que el departament competent en matèria de pesca i acció marítima, per ordre de la persona titular, amb l'objecte de protegir i recuperar els recursos marins, pot establir fons mínims i vedes temporals o zonals que comportin la limitació o la prohibició de l'exercici de les activitats pesqueres o marisqueres.

L'establiment de campanyes de pesca del corall vermell ha estat un dels eixos d'actuació de la política pesquera catalana ja que actuen directament sobre la reducció de l'esforç pesquer i faciliten el creixement i la reproducció de les colònies de corall vermell. En aquesta disposició s'estableix el mateix període de pesca de corall vermell que en els anys anteriors.

L’article 27 de la mateixa Llei 2/2010, de 18 de febrer, estableix que el departament competent en matèria de pesca i acció marítimes pot fixar les mides mínimes autoritzades de captura en el marc de la normativa de la Unió Europea. La consideració 19 del Reglament (CE) 1967/2006 del Consell de 21 de desembre de 2006, recorda que és convenient determinar les talles mínimes de desembarcament de determinats organismes marins, tant per millorar l’explotació com per fixar normes a partir de les quals els estats membres puguin construir un sistema de gestió per a la pesca litoral.

Les mesures reguladores de l'activitat extractiva del corall vermell en aigües interiors del litoral català són les contingudes en el Decret 291/1983, de 30 de juny, sobre l'extracció del corall, els preceptes del qual s'han d'entendre en el marc de la Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes i de la resta de la normativa legal vigent.

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competències dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix en el seu article 3.9.3 l’exercici de la competència en matèria de polítiques de pesca al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. El Decret 336/2011, de 10 de maig, de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, estableix en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR