ACORD GOV/55/2009, de 24 de març, d'aprovació del corpus toponímic del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyAcord

ACORD

GOV/55/2009, de 24 de març, d'aprovació del corpus toponímic del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya.

L'article 18 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, estableix que els topònims de Catalunya tenen com a única forma oficial la catalana, d'acord amb la normativa lingüística de l'Institut d'Estudis Catalans, excepte els de la Vall d'Aran, que tenen l'aranesa. Aquest precepte preveu que la determinació de la denominació dels municipis i de les comarques es regeix per la legislació de règim local, que correspon als ajuntaments la denominació del nom de les vies urbanes i dels nuclis de població de tota mena, i que correspon al Govern de la Generalitat la determinació dels altres topònims de Catalunya.

En data 22 de juliol de 2003, el Govern, en compliment de la Resolució 563/V de 7 de maig de 1998 del Parlament de Catalunya, va aprovar la primera llista de topònims que constituïren el Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya.

Posteriorment, per Acord de la Comissió de Toponímia de Catalunya, que d'acord amb el Decret 59/2001, de 23 de gener, és l'òrgan d'assessorament, consulta i proposta en matèria de fixació oficial dels topònims de Catalunya, va decidir ampliar aquesta llista per cobrir la totalitat de topònims recollits en el mapa 1:50.000 de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

La Comissió de Toponímia de Catalunya ha impulsat els treballs d'ampliació, revisió i actualització dels topònims que consten al Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya, d'acord amb les funcions que li assigna el Decret 59/2001, de 23 de gener, abans esmentat. Posteriorment, el Departament de Governació i Administracions Públiques ha obtingut l'aprovació dels ajuntaments del topònims que són de competència municipal, d'acord amb allò que disposa l'article 31 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, i el Decret 139/2007, de 26 de juny, pel qual es regulen la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR