ORDRE de 4 de febrer de 2000, de primera modificació de l'Ordre de 24 de gener de 1991, per la qual es creen els certificats internacionals de català.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 4 de febrer de 2000, de primera modificació de l’Ordre de 24 de gener de 1991, per la qual es creen els certificats internacionals de català.

L’Ordre de 24 de gener de 1991 va crear els certificats internacionals de llengua catalana per a persones interessades en acreditar els seus coneixements de català com a segona llengua i va establir tres nivells de competència.

L’experiència d’aquests anys i l’evolució de les tècniques d’avaluació de coneixement de llengües, així com la participació de la Generalitat en l’Associació de Centres d’Avaluació d’Europa (ALTE) aconsellen modificar la denominació del nivell avançat. Igualment cal preveure que les proves dels certificats internacionals de català s’administren també en territori de Catalunya.

Per això, en ús de les atribucions que em confereix l’article 12.d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l’apartat 2 de l’article 1 de l’Ordre de 24 de gener de 1991, per la qual es creen els certificats internacionals de català, que queda redactat de la següent manera:

"1.2 Aquests certificats s’adrecen exclusivament a aquelles persones que desitgen acreditar els seus coneixements de català com a segona llengua. Els certificats poden acreditar diversos nivells de competència general: bàsic, llindar i avançat".

Article 2

Es modifica el paràgraf tercer de l’article 2 de l’Ordre de 24 de gener de 1991, per la qual es creen els certificats internacionals de català, que queda redactat de la següent manera:

"Per a l’obtenció del certificat corresponent al nivell avançat cal acreditar un grau de domini suficient en l’ús de la llengua catalana en situacions habituals, siguin senzilles o més complexes, prescindint d’usos especialitzats, i un domini pràctic suficient del sistema lingüístic".

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR