DECRET 253/2003, de 21 d'octubre, pel qual es creen l'Oficina de l'espai europeu de l'ensenyament superior i l'Oficina de promoció de les universitats de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyDecret

DECRET 253/2003, de 21 d'octubre, pel qual es creen l'Oficina de l'espai europeu de l'ensenyament superior i l'Oficina de promociÛ de les universitats de Catalunya.

Un dels principis informadors de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, Ès la coordinaciÛ d'accions per assolir la plena integraciÛ de les universitats del sistema universitari de Catalunya en l'espai europeu d'ensenyament superior. La integraciÛ de les universitats de Catalunya en l'espai europeu ha de significar essencialment determinar una nova estructura cÌclica dels ensenyaments i una transportabilitat dels crËdits que permeti la comparaciÛ entre titulacions, amb un esperit d'harmonitzaciÛ que ha de tenir com a fonament la consecuciÛ d'uns ensenyaments superiors mÈs generalistes en les primeres etapes i mÈs orientats a l'exercici professional o a la recerca, desprÈs.

Per assolir l'espai europeu de titulacions, la Llei d'universitats de Catalunya estableix que els diplomes i tÌtols que expedeixen les universitats siguin acompanyats pel suplement europeu del tÌtol, el qual ha de comptar amb la informaciÛ necess‡ria que garanteixi la transparËncia en relaciÛ amb el nivell i el contingut dels ensenyaments cursats. L'esmentada Llei assenyala, aixÌ mateix, les mesures d'adaptabilitat que han de permetre que aquest espai europeu d'ensenyament superior sigui efectiu i determina que el Consell Interuniversitari de Catalunya Ès l'Úrgan encarregat de coordinar els processos que portin a terme les universitats per assolir la convergËncia europea en les titulacions.

AixÌ, la Llei preveu la creaciÛ de l'Oficina de l'espai europeu de l'ensenyament superior en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya, per potenciar la plena integraciÛ en l'espai europeu d'ensenyament superior.

Un altre principi informador de la Llei d'universitats de Catalunya Ès la promociÛ de les universitats de Catalunya amb la finalitat d'atreure estudiants i afavorir la mobilitat d'estudiants i la internacionalitzaciÛ de les nostres universitats. En aquest sentit estableix que s'han d'adoptar mesures per afavorir models d'accÈs i permanËncia que puguin ser reconeguts i acceptats a les universitats de l'espai europeu d'educaciÛ superior i fomentar l'accÈs a les universitats del sistema universitari de Catalunya, aixÌ com preparar plans d'acolliment per facilitar i fomentar la integraciÛ dels estudiants de fora de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR