ORDRE EMO/284/2014, de 15 de setembre, per la qual es creen fitxers de dades de caràcter personal del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, amb plena capacitat d’obrar i amb patrimoni propi per complir les seves finalitats, creat per l’Acord GOV/143/2009, de 15 de setembre, pel qual es crea el Consorci de Comerç, Artesania i Moda i se n’aproven els seus Estatuts, que disposa que el CCAM es vincula al departament competent en matèria de comerç.

D’acord amb l’article 5 dels Estatuts del Consorci, que estableix que la seva finalitat general és la promoció i l’impuls del sector comercial, l’artesanal, i el suport a la moda catalana, amb l’objectiu de fomentar la competitivitat i la qualitat d’aquests sectors a nivell nacional i internacional, es requereix la creació de nous fitxers per tal que el CCAM pugui desenvolupar correctament el seu àmbit competencial.

L’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix la necessitat de dur a terme, mitjançant una disposició de caràcter general, la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de dades de caràcter personal. Aquest precepte s’ha desenvolupat reglamentàriament per mitjà de l’article 54 del Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal, aprovat pel Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre.

Finalment, la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, estableix, a la seva disposició final tercera , que els consellers de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, queden habilitats per crear, modificar i suprimir, mitjançant una ordre, els fitxers dels seus departaments o dels ens públics vinculats o que en depenguin i els fitxers dels consorcis on la representació de l'Administració de la Generalitat en els òrgans de govern sigui majoritària.

D’acord amb el que estableix la disposició final tercera de la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb l’informe preceptiu de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i d’acord amb el dictamen preceptiu de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Creació de fitxers

Es creen els 4 fitxers de dades de caràcter personal que s’especifiquen a l’annex d’aquesta Ordre i que són els següents:

Fitxer de Gestió de Recursos Humans.

Fitxer de Gestió Econòmica.

Fitxer de Comunicacions.

Fitxer d’Expedients Administratius.

Article 2

Estructura de fitxers

D’acord amb l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i amb l’article 54 del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, es regulen els fitxers descrits a l’annex d’aquesta Ordre i se n’estableix la denominació, així com la descripció de la seva finalitat i usos; les persones o els col·lectius dels quals s’obtenen les dades; el procediment de recollida de les dades i la seva procedència; l’estructura bàsica del fitxer mitjançant la descripció detallada dels tipus de dades personals que s’inclouen i el sistema de tractament que s’utilitzarà, les comunicacions de dades, indicant-ne els destinataris i, si s’escau, les transferències de dades a països tercers, amb especificació d’aquests països; l’òrgan responsable del fitxer, els serveis o les unitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR