ORDRE MAH/120/2006, de 17 de març, per la qual es modifica l'Ordre de 21 de juny de 1993, sobre cremes controlades en zones d'alta muntanya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/120/2006, de 17 de març, per la qual es modifica l'Ordre de 21 de juny de 1993, sobre cremes controlades en zones d'alta muntanya.

L'Ordre de 21 de juny de 1993, sobre cremes controlades en zones d'alta muntanya, va tenir per objecte incidir directament en una de les causes dels incendis forestals en les zones d'alta muntanya: les cremes de pastures. El programa de cremes controlades dut a terme des d'aleshores ha permès reduir de forma dràstica el nombre d'incendis forestals per cremes incontrolades de pastures.

Posteriorment, la necessitat d'incorporar altres comarques, que havien anat perdent zones de pastura i, per tant, hi havia augmentat el risc d'incendi forestal, així com la necessitat d'adaptar el període hàbil de les cremes controlades a les condicions meteorològiques de cada temporada, van motivar que l'Ordre de 21 de juny de 1993 es modifiqués en diferents ocasions, de la mateixa manera que es fa mitjançant la present Ordre, que en modifica l'article 1, incloent-hi totes aquelles comarques en què és necessari practicar les cremes controlades, fixant un termini més idoni per dur-les a terme.

Així mateix, la realització de cremes controlades en aquests darrers dotze anys ha posat de manifest la conveniència de donar més rellevància als informes previs de viabilitat dels agents rurals per adaptar els mètodes a emprar a les característiques específiques de cada crema en funció de la situació orogràfica, exposició, estructura del combustible, entorn immediat i existència de figures de protecció.

D'acord amb el que estableix l'article 33 de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, correspon al Departament de Medi Ambient i Habitatge la planificació, la coordinació i l'execució de les mesures i les accions per a la prevenció d'incendis forestals.

A proposta de la Direcció General del Medi Natural,

Ordeno:

Article únic

S'introdueixen les modificacions següents a l'Ordre de 21 de juny de 1993, sobre cremes controlades en zones d'alta muntanya:

.1 L'article 1.1 resta redactat de la manera següent:

"Article 1.1

"Per tal d'evitar incendis que puguin afectar les masses forestals, i d'acord amb el que estableixen els articles següents, es podran realitzar cremes controlades a les zones de pasturatge d'alta muntanya de les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Empordà, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i Era Val d'Aran en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR