ORDRE TRI/430/2005, de 27 de setembre, per la qual s'estableixen els criteris d'aplicació en relació amb el concepte "empresa distribuïdora elèctrica de la zona".

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE TRI/430/2005, de 27 de setembre, per la qual s'estableixen els criteris d'aplicació en relació amb el concepte "empresa distribuïdora elèctrica de la zona".

L'article 3.3.d) de la Llei 54/1997, de 27 de novembre, del sector elèctric (BOE núm. 285, de 28.11.1997), atribueix a les comunitats autònomes, en l'àmbit dels estatuts respectius, la competència per impartir instruccions relatives a l'ampliació, la millora i l'adaptació de les xarxes o instal·lacions elèctriques de transport o distribució de la seva competència, per tal d'aconseguir la prestació adequada del servei.

L'entrada en vigor del Reial Decret Llei 5/2005, d'11 de març, de reformes urgents per a l'impuls de la productivitat i per a la millora de la contractació pública (BOE núm. 62, de 14.3.2005), ha comportat la introducció de modificacions en el redactat dels articles 1, 40 i 41 de la Llei 54/1997, de 27 de novembre, del sector elèctric, encaminades a eliminar pràctiques ineficients en l'àmbit de la distribució elèctrica, com succeeix quan existeixen instal·lacions redundants que augmenten els costos de manteniment.

Tal com s'argumenta a l'exposició de motius del Reial decret llei 5/2005, amb les reformes introduïdes es vol evitar aquestes pràctiques ineficients partint de la base que la distribució elèctrica té caràcter de monopoli natural, però sense perjudici d'habilitar les vies necessàries per a l'accés de tercers a la xarxa de distribució, o bé la competència per les autoritzacions, que evitin comportaments oportunistes dels distribuïdors.

La introducció d'aquestes modificacions en el redactat dels articles 1, 40 i 41 de la Llei 54/1997, de 27 de novembre, del sector elèctric, fa necessari establir els criteris interpretatius del concepte "empresa elèctrica de la zona", amb la finalitat d'aclarir el procediment d'autorització administrativa de les instal·lacions de distribució elèctrica.

El procediment administratiu aplicable a Catalunya per a l'autorització administrativa de les instal·lacions de distribució elèctrica es troba regulat pel Decret 351/1987, de 23 de novembre, pel qual es determinen els procediments administratius aplicables a les instal·lacions elèctriques (DOGC núm. 932, de 28.12.1987).

La disposició final segona del Decret 351/1987, faculta el Departament d'Indústria i Energia, actualment Departament de Treball i Indústria, per dictar les disposicions necessàries per complir el que disposa el mateix Decret.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR