DECRET 387/2011, de 6 de setembre, dels criteris de la política commemorativa del Govern i de creació de la Comissió de Commemoracions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

387/2011, de 6 de setembre, dels criteris de la política commemorativa del Govern i de creació de la Comissió de Commemoracions.

L'article 150 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat, en matèria d'organització de la seva Administració, la competència exclusiva sobre l'estructura, la regulació dels òrgans i directius públics, el funcionament i l'articulació territorial i les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa.

En el marc d'aquesta competència, per Decret 397/1987, de 22 de desembre, es va crear la Comissió del Mil·lenari del naixement polític de Catalunya, per tal de dur a terme l'organització dels actes commemoratius d'aquesta efemèride.

Posteriorment el Govern de la Generalitat va aprovar el Decret 115/2005, de 14 de juny, de creació de la Comissió Catalunya 2014, amb l'objectiu, entre altres, de recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l'organització política i institucional de Catalunya.

Així mateix, el Govern de la Generalitat es va plantejar la necessitat de crear una Comissió de Commemoracions. Per aquest motiu es va aprovar el Decret 67/2008, d'1 d'abril, pel qual s'estableixen els criteris que han de regir la política commemorativa del Govern i es crea la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals de Catalunya, amb l'objectiu d'establir i impulsar les diverses iniciatives de commemoració de fets i obres de persones rellevants, relacionades amb la història cultural i política de Catalunya.

La nova organització de l'Administració de la Generalitat, així com la determinació dels àmbits de competències dels departaments en què s'estructura, operada mitjançant el Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, comporta adequar els òrgans de la Comissió 2014 i de la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals a la nova estructura organitzativa i a la nova distribució competencial.

Per altra banda, l'experiència acumulada des de la creació de les dues comissions, altres commemoracions institucionals, com la del Mil·lenari de Catalunya, i la voluntat de procedir a la simplificació administrativa, aconsellen en aquest moment crear una única comissió que pugui portar a terme la política commemorativa del Govern de la Generalitat.

Així, l'objecte d'aquest Decret és, justament, la creació de la Comissió de Commemoracions. D'altra banda, aquest Decret també té per objecte l'establiment dels criteris de la política commemorativa del Govern.

Per tot això, de conformitat amb el que preveu el Títol IV de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya i d'acord...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR