DECRET 409/1988, de 27 de desembre, pel qual es regula el marc jurídic i s'estableixen els criteris específics per a la provisió de places del professorat dels centres annexos als centres de formació del professorat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

La Llei 8/1983, de 18 d'abril, a l'article 14, estableix que l'administració regularà el marc jurídic dels centres annexos als centres de formació del professorat, i establirà els criteris específics per a l'accés del professorat.

La mateixa Llei defineix els centres esmentats com a centres de règim especial destinats a les pràctiques de formació del professorat en els quals es podran dur a terme experiències i investigacions psicopedagògiques i didàctiques.

La doble condició dels centres annexos als centres de formació del professorat com a centres classificats de pràctiques, d'una banda, i com a centres públics d'EGB, de l'altra, que funcionen en connexió amb els centres universitaris als quals estan annexos, a més a més de l'assignació de projectes d'experimentació i d'investigació que se'ls pot adjudicar des de l'Administració educativa, obliga a les adequacions precises per a l'aplicació efectiva de la Llei de centres docents experimentals.

Amb objecte de donar compliment als preceptes de la Llei, a proposta del Conseller d'Ensenyament, formulada de conformitat amb el que estableix la disposició final de la Llei 8/1983, escoltat el Consell Escolar de Catalunya, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Els centres annexos als centres de formació del professorat (escoles i facultats universitàries) es regiran per la normativa vigent sobre centres públics amb les adequacions que estableix aquest Decret.

Article 2

2.1 El Departament d'Ensenyament podrà assignar els programes d'investigació i d'experimentació que s'hagin de dur a terme als centres annexos i en decidirà el moment de l'inici, la durada i el seguiment. 2.2 El programes d'investigació i d'experimentació que es duguin a terme als centres annexos hauran de tenir en compte, en qualsevol cas, que aquests centres estan destinats a les pràctiques de formació del professorat i, per tant, hauran de ser coherents amb els plans de pràctiques presentats pels centres de formació del professorat. 2.3 El Departament d'Ensenyament farà el seguiment i l'avaluació del programes d'experimentació i d'investigació que es duguin a terme als centres annexos.

Article 3

La dotació de personal dels centres annexos als centres de formació del professorat, es farà a través de concurs públic de mèrits convocat des del Departament d'Ensenyament i en atenció a les exigències quant a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR