RESOLUCIÓ EDU/822/2008, de 12 de març, per la qual es convoca concurs de mèrits per tal de proveir amb caràcter definitiu llocs de treball docents vacants del cos de professors d'arts plàstiques i disseny a l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya.

SecciónDiversos
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

EDU/822/2008, de 12 de març, per la qual es convoca concurs de mèrits per tal de proveir amb caràcter definitiu llocs de treball docents vacants del cos de professors d'arts plàstiques i disseny a l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya.

Pel Decret 252/1991, de 25 de novembre (DOGC núm. 1529, de 13.12.1991), es va crear l'Escola de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya.

Per la Resolució de 13 de gener de 1992 (DOGC núm. 1548, de 29.1.1992), se'n va disposar l'inici d'activitats, els ensenyaments a impartir, el nombre màxim d'alumnes per especialitat i se li va assignar la denominació d'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya.

D'altra banda, la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig) regula al seu capítol VI els ensenyaments artístics, i inclou a l'article 45, paràgraf c), entre els ensenyaments artístics superiors, els ensenyaments de conservació i restauració de béns culturals. Així mateix, a la disposició addicional setena, d'ordenació de la funció pública docent i funcions dels cossos docents, indica als paràgrafs f) i g) que els ensenyaments de conservació i restauració de béns culturals correspon impartir-los als cossos de catedràtics d'arts plàstiques i disseny, de professors d'arts plàstiques i disseny i de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny.

Atesa l'existència de vacants, correspon la convocatòria de concurs de mèrits per tal de proveir, amb caràcter definitiu, llocs de treball docents a l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya. En aquesta convocatòria són aplicables, així mateix, el Reial decret 2112/1998, de 2 d'octubre; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, i el Decret 123/1997, de 13 de maig.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu,

Resolc:

.1 Anunciar la convocatòria de concurs de mèrits per tal de proveir, amb caràcter definitiu, llocs de treball docents vacants del cos de professors d'arts plàstiques i disseny a l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya.

.2 Aquest concurs es regirà per les bases que s'inclouen a l'annex d'aquesta Resolució.

.3 Als efectes d'aquesta Resolució, s'entendrà per funcionaris dependents del Departament d'Educació el personal funcionari que estigui en alguna de les següents circumstàncies:

  1. Els qui, sigui quina sigui la seva situació administrativa, mai no hagin tingut una destinació definitiva després d'ingressar al cos de funcionaris corresponent mitjançant un procediment selectiu convocat pel Departament d'Educació.

  2. Els qui, sigui quina sigui la seva situació administrativa, en l'actualitat tinguin una destinació definitiva en un centre de l'àmbit de gestió del Departament d'Educació.

  3. Els qui van passar a una situació administrativa diferent de la de servei actiu tenint destinació definitiva, o havent-la perdut prèviament, en un centre de l'àmbit de gestió del Departament d'Educació, tant si estan en aquella situació administrativa com si han reingressat amb destinació provisional al servei actiu.

  4. Els qui, tot i estar en situació administrativa de servei actiu en un cos docent, hagin perdut la destinació definitiva que tenien en un centre de l'àmbit de gestió del Departament d'Educació, pel motiu que sigui.

    Els funcionaris en situació administrativa d'excedència voluntària o de suspensió de funcions només hi podran participar si l'1 de setembre de 2008 compleixen els requisits per reingressar al servei actiu.

    Els funcionaris en situació administrativa de servei actiu amb una destinació definitiva podran participar en aquest concurs si en acabar el curs 2007-2008 han transcorregut dos anys des de la presa de possessió de la darrera destinació definitiva.

    .4 Delegar la competència de resoldre aquesta convocatòria en la secretària general del Departament d'Educació.

    Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

    Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant del conseller d'Educació, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

    Barcelona, 12 de març de 2008

    Ernest Maragall i Mira

    Conseller d'Educació

    Annex

    I.a) Bases del concurs de mèrits

    1. Requisits dels participants

      1.1 Cos i situació administrativa.

      Poden prendre part en aquest concurs els funcionaris de carrera dels cossos de catedràtics i de professors d'arts plàstiques i disseny dependents del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, sigui quina sigui la seva situació administrativa.

      En relació amb aquest requisit s'aplicarà el que preveu l'article 3 d'aquesta Resolució de convocatòria.

      1.2 Coneixement de la llengua catalana.

      Els funcionaris que participin en aquest concurs hauran d'acreditar que posseeixen el certificat de nivell de suficiència (C) o qualsevol dels títols, diplomes i certificats considerats equivalents. També es considerarà que posseeixen el requisit de coneixement de la llengua catalana els qui hagin obtingut la idoneïtat especial per impartir l'ensenyament en llengua catalana, per resolució de la Direcció General d'Innovació o per haver superat el concurs oposició d'accés al cos de mestres o el concurs oposició d'accés a cossos docents d'ensenyaments secundaris a partir de 1991.

      En cas que no tinguin registrada cap d'aquestes capacitacions al registre informàtic de personal del Departament d'Educació hauran d'adjuntar a la sol·licitud de participació una fotocòpia compulsada del document acreditatiu corresponent.

      1.3 Experiència docent.

      Els funcionaris que participin en aquest concurs de mèrits hauran d'acreditar l'exercici de la docència durant un mínim de tres anys a escoles superiors de conservació i restauració de béns culturals i/o a escoles d'art i superiors de disseny.

      1.4 Requisit d'especialitat.

      Poden prendre part els funcionaris esmentats en l'apartat 1.1 que siguin titulars de l'especialitat del lloc que sol·liciten, per haver-la obtinguda mitjançant el procediment selectiu d'ingrés al cos o mitjançant el procediment d'adquisició de noves especialitats previst als reials decrets 850/1993, de 4 de juny, i 334/2004, de 27 de febrer.

      1.5 Còmput i reconeixement de requisits.

      Totes les condicions exigides en aquest concurs han d'estar reconegudes en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, llevat del requisit relatiu a la permanència durant dos anys en la darrera destinació definitiva obtinguda i del transcurs del temps requerit per a tornar al servei actiu, en el cas dels qui participin des de les situacions administratives d'excedència i suspensió de funcions, que s'entendrà complert a 31 d'agost de 2008.

    2. Vacants

      Les vacants que s'ofereixen en aquest concurs són les que figuren a l'apartat I.d) d'aquest annex.

    3. Puntuació de mèrits i prioritat en l'adjudicació

      3.1 Puntuació i prioritat en l'adjudicació.

      El concurs es resoldrà en funció de la puntuació total acreditada d'acord amb el barem de mèrits que s'indica a l'apartat I.b) d'aquest annex.

      La puntuació total serà la suma de les puntuacions obtingudes en les parts A i B del barem de mèrits. En cas que es produeixin empats en el total de la puntuació, es resoldran atenent, successivament, la puntuació més alta obtinguda en cadascun dels apartats de la part A del barem, d'acord amb l'ordre en què es detallen. Si persisteix l'empat, caldrà atenir-se a la puntuació més alta obtinguda en cada subapartat, també en l'ordre en què es detallen. Si cal, s'utilitzarà com a últim criteri de desempat l'any de promoció d'ingrés en el cos des del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR