ORDRE TRI/28/2006, de 9 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per subvencionar l'execució d'obres d'instal·lació per al subministrament d'energia elèctrica en el medi rural en el Pla d'electrificació rural de Catalunya i per al subministrament de gas en el medi rural en el Pla per a la completa extensió de la gasificació de ...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRI/28/2006, de 9 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per subvencionar l'execució d'obres d'instal·lació per al subministrament d'energia elèctrica en el medi rural en el Pla d'electrificació rural de Catalunya i per al subministrament de gas en el medi rural en el Pla per a la completa extensió de la gasificació de Catalunya i s'obre la convocatòria per a l'any 2006 (PERC-2006 i PLEGAC-2006).

L'impuls de l'electrificació rural a Catalunya ha estat present tradicionalment entre els eixos de la política energètica del Departament de Treball i Indústria mitjançant el Pla d'electrificació rural de Catalunya (PERC). Així mateix, l'impuls de la gasificació per a àmbits territorials allunyats de la xarxa de gas natural forma part dels objectius de la política energètica del Departament de Treball i Indústria mitjançant el Pla per a la completa extensió de la gasificació de Catalunya (PLEGAC).

La Direcció General d'Energia i Mines ve duent una tasca d'anàlisi de les mancances d'electrificació rural i de gasificació en el territori i de les solucions tècniques per resoldre-les: electrificació tradicional, electrificació fotovoltaica per a consum propi, xarxes locals de gas canalitzat, amb l'objectiu de fomentar l'electrificació rural i la gasificació en aquells indrets que no disposin d'aquest servei i de contribuir així a l'equilibri territorial. El Pla de l'energia de Catalunya 2006-2015, recentment aprovat pel Govern, dóna un nou impuls a les infraestructures elèctriques i gasístiques a l'àmbit rural.

D'acord amb la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006 (DOGC núm. 4541, de 29.12.2005); el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administratives (DOGC núm. 4179, de 21.7.2004) i per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), i d'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), modificada per la Llei 24/2005, de 18 de novembre, de reformes per a l'impuls a la productivitat (BOE núm. 277, de 19.11.2005);

Vist el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria (DOGC núm. 4470, de 15.9.2005);

Vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció delegada, a proposta de la Direcció General d'Energia i Mines i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'obre la convocatòria per subvencionar l'execució d'obres d'instal·lació per al subministrament d'energia elèctrica en el medi rural en el Pla d'electrificació rural de Catalunya per a l'any 2006 (PERC-2006) i per subvencionar l'execució d'obres d'instal·lació per al subministrament de gas en el medi rural en el Pla per a la completa extensió de la gasificació de Catalunya per a l'any 2006 (PLEGAC-2006).

Article 2

Bases reguladores

S'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Quantitat màxima per a l'any 2006 i aplicació pressupostària

3.1 La quantitat màxima que es podrà destinar a aquestes subvencions per a l'any 2006 és de 3.920.000 euros per al Pla d'electrificació rural de Catalunya (PERC 2006) i de 1.100.000 euros per el Pla per a la completa extensió de la gasificació de Catalunya (PLEGAC-2006). Aquestes subvencions aniran a càrrec de la partida número TI09 D/760.4000.00/6320 "Subvencions a projectes d'eficiència energètica, energies renovables i infraestructures energètiques" corresponent al pressupost del Departament de Treball i Indústria per a l'any 2006.

3.2 Les subvencions atorgades basant-se en aquesta Ordre reben cofinançament dels Fons Estructurals de la Unió Europea dins del marc de l'Objectiu 2 (2000-2006) a través del DOCUP de Catalunya.

Article 4

Convocatòria per a l'any 2006: presentació de sol·licituds, terminis i òrgans competents.

4.1 El termini per a la presentació de sol·licituds i de la documentació corresponent serà de un mes comptat a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

4.2 Les sol·licituds han d'anar adreçades a la persona titular de la Direcció General d'Energia i Mines i s'han de formalitzar d'acord amb l'imprès normalitzat que es podrà obtenir a la pàgina web http://www.gencat.net/treballiindustria/. Així mateix, la documentació necessària per a la presentació de la sol·licitud de subvenció es facilitarà a l'esmentada adreça d'Internet.

Les sol·licituds aniran acompanyades de la documentació que es detalla en la base 6 que consta en l'annex d'aquesta Ordre, i es presentaran preferentment a la seu de la Direcció General d'Energia i Mines (c. Provença, 339, 08037 Barcelona, tel. 93.484.94.00), als serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Girona, Lleida, Tarragona o les Terres de l'Ebre, o bé per qualsevol de les formes que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

4.3 Les actuacions s'han de dur a terme en el bienni 2005-2006.

4.4 Les sol·licituds es tramitaran d'acord amb el procediment de concurrència competitiva i seran valorades per la Comissió d'avaluació que preveu la base 8 que figura a l'annex d'aquesta Ordre i d'acord amb els criteris de valoració i la seva ponderació que estableix la mateixa base 8 que consta en l'annex d'aquesta Ordre.

4.5 La instrucció del procediment de concessió d'aquestes subvencions correspon a la Subdirecció General d'Energia. La concessió de les subvencions correspon a la Direcció General d'Energia i Mines per delegació del conseller de Treball i Indústria.

4.6 El termini màxim per resoldre i notificar la resolució és de sis mesos comptadors a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds. Transcorregut aquest termini, si no s'ha dictat i notificat resolució expressa, la sol·licitud s'entendrà desestimada per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, per la qual s'adeqüen els procediments administratius en relació amb el règim del silenci administratiu.

4.7 La resolució d'atorgament de les subvencions es notificarà a les entitats beneficiàries mitjançant correu certificat amb justificant de recepció, amb indicació de la quantia de la subvenció atorgada i amb expressió de les condicions i els terminis per a la realització de l'actuació objecte de subvenció. En el marc del procediment de concessió de subvencions previst en l'annex d'aquesta Ordre i en funció de les disponibilitats pressupostàries, la subvenció que s'atorgui es podrà referir a una part de la inversió sol·licitada. En aquest cas, la resolució de concessió indicarà el cost parcial de la inversió a justificar.

4.8 Contra la resolució que es dicti, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació de l'esmentada resolució, sens perjudici que, d'acord amb l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, es vulgui interposar requeriment potestatiu previ davant l'òrgan competent en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de dita notificació.

Disposició addicional

El Departament de Treball i Indústria durà a terme un estudi d'impacte sobre els resultats derivats de les subvencions regulades en aquesta Ordre i d'acord amb els objectius previstos.

Disposició derogatòria

Queden derogades l'Ordre de 17 de febrer de 2005, per la qual s'aproven les bases per a la inclusió d'obres per al subministrament d'energia elèctrica en el medi rural en el Pla d'electrificació rural de Catalunya, i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (PERC-2005), publicada al DOGC núm. 4332, de 28.2.2005, i l'Ordre TRI/70/2005, de 16 de febrer, per la qual s'aproven les bases per subvencionar l'execució d'obres d'instal·lació per al subministrament de gas en el medi rural dins del Pla per a la completa extensió de la gasificació de Catalunya i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (PLEGAC-2005), publicada al DOGC núm. 4332, de 28.2.2005.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 9 de febrer de 2006

Josep Maria Rañé i Blasco

Conseller de Treball i Indústria

Annex

Bases per subvencionar l'execució d'obres d'instal·lació per al subministrament d'energia elèctrica en el medi rural en el Pla d'electrificació rural de Catalunya i per subvencionar l'execució d'obres d'instal·lació per al subministrament de gas en el medi rural en el Pla per a la completa extensió de la gasificació de Catalunya.

.1 Objecte

Són objecte de l'atorgament d'aquestes subvencions les actuacions en el medi rural de Catalunya que incideixin directament en la millora de la qualitat de vida dels seus habitants o en el desenvolupament dels sectors agrícola i ramader, industrial o de serveis i que es puguin integrar en algun dels apartats següents:

1.1 Obres per al subministrament d'energia elèctrica per extensió o ampliació de les xarxes elèctriques existents. Se n'exclouen les instal·lacions d'enllumenat destinades a il·luminar zones de domini públic.

1.2 Instal·lacions de generació d'energia elèctrica per a consum propi basades en l'energia solar fotovoltaica (sistemes aïllats).

1.3 Obres per al subministrament de gas per extensió o ampliació de les xarxes de gas existents o bé per la nova instal·lació o ampliació de les xarxes locals de gas canalitzat, a partir de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR