ORDRE TES/230/2012, d'1 d'agost, per la qual es crea el fitxer de videovigilància d'edificis.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, va determinar les competències del Departament de Territori i Sostenibilitat i va comportar la creació del Departament de Territori i Sostenibilitat, que assumia les competències de l’anterior Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i una part de les competències de l’anterior Departament de Medi Ambient i Habitatge, en concret, les referents a l’habitatge, la planificació i qualitat ambiental, així com les polítiques davant el canvi climàtic.

El Departament de Territori i Sostenibilitat requereix, per a l’exercici de les seves funcions i a fi de donar compliment a les seves obligacions legals, tractar dades de caràcter personal obtingudes mitjançant els sistemes de videovigilància instal·lats en algunes de les seves seus, instal·lacions o equipaments. Això comporta la creació d’un fitxer que ha de garantir la màxima transparència en el tractament de les dades de caràcter personal i així ha d’assegurar a la ciutadania l’exercici dels seus drets legítims.

De conformitat amb l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació de fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al Diari Oficial corresponent. Aquesta previsió ha estat confirmada per l’article 53 del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Pel que fa a la regulació dels fitxers mitjançant una ordre departamental, la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers i les conselleres de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers dels seus departaments.

L’article 156 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, aprovat mitjançant la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, disposa que correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal amb respecte a les garanties dels drets fonamentals.

L’article 3 de la Llei 32/2010, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR