DECRET 364/2004, de 24 d'agost, pel qual es declaren zona d'actuació urgent els terrenys forestals afectats per l'incendi forestal de l'any 1998 a les comarques del Solsonès, la Segarra, el Bages i l'Anoia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyDecret

DECRET

364/2004, de 24 d'agost, pel qual es declaren zona d'actuaciÛ urgent els terrenys forestals afectats per l'incendi forestal de l'any 1998 a les comarques del SolsonËs, la Segarra, el Bages i l'Anoia.

La Llei 6/1988, de 30 de marÁ, forestal de Catalunya, en el seu article 42, estableix que l'AdministraciÛ forestal pot declarar determinades ‡rees zones d'actuaciÛ urgent (ZAU), amb la finalitat de conservar-les i afavorir-ne la restauraciÛ. Segons l'article 42.2 de l'esmentada Llei, seran declarats zona d'actuaciÛ urgent, entre d'altres, els terrenys forestals degradats, els terrenys erosionats, els que estan en perill manifest de degradaciÛ o d'erosiÛ i els terrenys forestals incendiats per als quals no Ès previsible una recuperaciÛ natural.

L'incendi forestal que va afectar l'any 1998 diverses ‡rees de les comarques del SolsonËs, la Segarra, el Bages i l'Anoia, va afectar terrenys forestals en els quals, com a conseq¸Ëncia de les dimensions de l'incendi, hi ha un perill manifest d'erosiÛ i degradaciÛ. …s per aixÚ que cal impulsar actuacions que contribueixin a pal∑liar aquesta problem‡tica.

D'acord amb el que s'ha assenyalat, mitjanÁant aquest Decret es declaren zona d'actuaciÛ urgent els terrenys afectats per incendis forestals a les comarques del SolsonËs, la Segarra, el Bages i l'Anoia.

D'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

DeclaraciÛ de zona d'actuaciÛ urgent

Es declaren zona d'actuaciÛ urgent els terrenys forestals afectats per l'incendi del 1998 als termes municipals de Castellar de la Ribera, Clariana de Cardener, Llobera, NavËs, Olius, PinÛs, Riner, Solsona i la Molsosa, a lacomarca del SolsonËs; Biosca i Tor‡, a la comarca de la Segarra; Aguilar de Segarra, Fonollosa, Cardona i Sant Mateu de Bages, a la comarca del Bages; Castellfollit de RiubregÛs, Calonge de Segarra, Sant Pere Sallavinera a la comarca de l'Anoia, alsefectes que preveu la Llei 6/1988, de 30 de marÁ, forestal de Catalunya, a causa del perill d'erosiÛ i degradaciÛ que hi ha.

Article 2

SuperfÌcie afectada

La zona d'actuaciÛ urgent de les comarques del SolsonËs, la Segarra, el Bages i l'Anoia, comprËn una superfÌcie total de 16.155,1 ha, distribuÔdes de la manera seg¸ent, segons el terme municipal i la superfÌcie forestal afectada:

Aguilar de Segarra: 251,1 ha.

Biosca: 45,6 ha.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR