DECRET 171/2003, de 8 de juliol, pel qual es declaren zona d'actuació urgent els terrenys afectats per incendi forestal que no s'han regenerat naturalment a les comarques del Bages, el Berguedà, el Solsonès i Osona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyDecret

DECRET 171/2003, de 8 de juliol, pel qual es declaren zona d'actuaciÛ urgent els terrenys afectats per incendi forestal que no s'han regenerat naturalment a les comarques del Bages, el Bergued‡, el SolsonËs i Osona.

La Llei 6/1988, de 30 de marÁ, forestal de Catalunya, en el seu article 42, estableix que l'AdministraciÛ forestal pot declarar determinades ‡rees zones d'actuaciÛ urgent (ZAU), amb la finalitat de conservar-les i afavorir-ne la restauraciÛ. Segons l'article 42.2 de la Llei esmentada, seran declarats zones d'actuaciÛ urgent, entre d'altres, els terrenys forestals degradats, els terrenys erosionats, els que estan en perill manifest de degradaciÛ o d'erosiÛ i els terrenys forestals incendiats per als quals no Ès previsible una recuperaciÛ natural.

Els terrenys forestals afectats per incendi forestal al Bages, al Bergued‡, al SolsonËs i Osona, poblats prËviament per pinassa (Pinus nigra) no s'han regenerat de manera natural ja que amb el pas dels anys, i com a conseq¸Ëncia de les dimensions de l'incendi, els mecanismes de recuperaciÛ natural del bosc han estat insuficients. …s per aixÚ que cal impulsar l'execuciÛ de determinades actuacions que contribueixin a regenerar els terrenys forestals afectats.

D'acord amb el que s'ha assenyalat, mitjanÁant el present Decret es declaren zona d'actuaciÛ urgent els terrenys afectats per incendi forestal al Bages, al Bergued‡, al SolsonËs i Osona.

D'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta del conseller de Medi Ambient i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

DeclaraciÛ de zona d'actuaciÛ urgent

Es declaren zona d'actuaciÛ urgent els terrenys afectats per incendi forestal del Bages, el Bergued‡, el SolsonËs i Osona, no regenerats i poblats anteriorment amb pinassa (Pinus nigra), als termes municipals d'Avi‡, Casserres, Gironella, l'Espunyola, Montclar, Montmajor, Olvan, Puig-reig, Sag‡s, Santa Maria de MerlËs i Viver i Serrateix (al Bergued‡); Balsareny, Nav‡s i Sant Mateu de Bages (al Bages); NavËs (al SolsonËs) i LluÁ‡ (a Osona), als efectes que preveu la Llei 6/1988, de 30 de marÁ, forestal de Catalunya, a causa del perill d'erosiÛ i degradaciÛ existent.

Article 2

SuperfÌcie afectada

La zona d'actuaciÛ urgent del Bages, el Bergued‡, el SolsonËs i Osona comprËn una superfÌcie total de 5.500 ha, de les quals 3.375 ha es consideren d'actuaciÛ priorit‡ria i que es distribueixen de la manera...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR