DECRET de 10 d'octubre de 1979, pel qual es crea el Servei Geològic de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

L'experiència en l'exercici de les competències atribuïdes al Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha fet palesa la necessitat de dotar dels instruments tècnics adients per atendre les necessitats de serveis geològics i geotècnics per a les construccions d'obres públiques i infrastructures, per a elaborar cartografia geològica, i per a tots els assumptes relacionats amb la Política Territorial des del punt de vista geològic.

Per tal d'acomplir aquests objectius, i enllaçant al mateix temps amb anteriors actuacions de l'administració pública catalana, es considera necessària la creació del Servei Geològic de Catalunya dins el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Per tant, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea el Servei Geològic de

Catalunya, integrat dins el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Article segon

- Dins el marc de competències del

Departament de Política Territorial i Obres Públiques, el Servei Geològic de Catalunya tindrà les següents funcions:

  1. L'estudi i avaluació del sòl i subsòl en els aspectes geotècnics i geològics; l'estudi, gestió i administració dels aspectes geotècnics i geològics referents a obres públiques i infrastructures; promoure i planificar la investigació geològica; realitzar la cartografia geològica de Catalunya; la coordinació amb les entitats geològiques de Catalunya i els diversos serveis que a Catalunya treballen sobre aquest tema; l'elaboració de treballs i informes per als diversos Departaments, Organismes i Entitats de l'administració i del sector privat que ho demanin; en general la promoció i gestió de les activitats geològiques de Catalunya. Tot l'anterior s'estén sense perjudici de les competències que en aquests temes puguin ostentar altres Departaments.

  2. Totes aquelles que li siguin encomanades pel...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR