DECRET 173/2002, d'11 de juny, dels guardons de l'esport de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET 173/2002, d'11 de juny, dels guardons de l'esport de la Generalitat de Catalunya.

El procés històric de l'esport català i la seva evolució i creixement constants s'han degut en bona part a l'empenta de la iniciativa privada. Les nostres entitats, federacions i clubs han estat creats i gestionats gràcies al voluntarisme de moltes persones que en el curs de la seva vida han dedicat generosament coneixements, treball i temps al servei dels clubs i federacions i dels seus esportistes. Som el que som, s'ha dit moltes vegades, gràcies als que ens precedeixen en el temps, veritables forjadors de la història esportiva de Catalunya. I el que serem en el futur estarà també condicionat a l'actuació de les entitats i de les persones que actuïn en el món de l'esport.

Els guardons de l'esport de la Generalitat de Catalunya honoren i distingeixen, d'una banda, els mereixements assolits pels esportistes que, en la pràctica continuada i competitiva de l'esport, han aconseguit un alt nivell en l'àmbit nacional i internacional, i, d'una altra, les persones naturals o jurídiques que al llarg de la seva vida han dedicat la seva activitat a favor de l'esport català des de diferents vessants.

D'acord amb l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Guardons de l'esport. Classes

1.1 Els guardons de l'esport de la Generalitat de Catalunya s'atorguen per distingir:

  1. Els mereixements assolits al llarg de la seva carrera esportiva pels/per les esportistes més rellevants de Catalunya.

  2. Els mèrits de les persones naturals o jurídiques que han actuat d'una manera constant i valuosa en alguna de les diferents vessants de l'àmbit esportiu català.

1.2 En el cas dels/de les esportistes esmentats/ades a l'apartat 1.a, se'ls atorga la Medalla de l'esport.

1.3 En el cas de les persones naturals o jurídiques esmentades a l'apartat 1.b, se'ls atorga la Medalla o Placa de forjador/a de la història esportiva de Catalunya.

Article 2

Convocatòria

2.1 El secretari o secretària general de l'Esport ha de convocar un procés d'atorgament dels guardons de l'esport cada dos anys.

2.2 La resolució de convocatòria ha de contenir, com a mínim, el següent:

  1. Nomenament de la Comissió Assessora que ha d'estudiar les candidatures que es presentin i preparar la proposta de resolució. En aquesta Comissió han d'estar representats esportistes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR