DECRET 110/2017, de 18 de juliol, pel qual es modifica el Decret 40/2017, de 2 de maig, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'article 150 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atorga a la Generalitat, en matèria d'organització de la seva Administració, la competència exclusiva sobre l'estructura, la regulació dels òrgans i directius públics, el funcionament i l'articulació territorial, i sobre les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa.

Mitjançant el Decret 40/2017, de 2 de maig, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, es va establir l'estructura bàsica del Departament.

Pel Decret 108/2017, de 17 de juliol, pel qual es modifica el Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en el seu article 1 s'ha atribuït al Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, la competència en matèria de processos electorals.

Als efectes d'integrar aquestes competències assignades al Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda en l'estructura actual del Departament resulta necessari dotar d'una nova estructura la Secretaria General, i es fa mitjançant un àrea funcional, en els mateixos termes com fins ara estava configurada dins de l'estructura del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge pel Decret 262/2016, de 7 de juny, de reestructuració d'aquell Departament.

Finalment, es preveu l'entrada en vigor l'endemà de la seva publicació, amb la finalitat d'afavorir la immediata implementació que, amb aquesta reestructuració, es vol aconseguir.

Per tant, aquesta disposició resulta del tot necessària tal com s'exposa en els paràgrafs anteriors per quant s'ha de desplegar normativament mitjançant l'aprovació d'un decret aquesta nova competència atorgada al Departament. En aquest sentit, és eficaç i proporcionada al seu objectiu, així com proporciona seguretat jurídica als seus destinataris i compleix amb els principis de transparència i eficiència, responent el seu contingut als principis de bona regulació.

Per tot això, de conformitat amb l'article 23 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern; la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta conjunta del vicepresident del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR