DECRET 222/1982, de 12 de juliol, de creació de la Xarxa de Museus Comarcals de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

La riquesa museística de Catalunya està molt fraccionada en museus dependents de diverses administracions i institucions, que gairebé sempre presenten uns dèficits econòmics i funcionals importants.

La Generalitat ha de vetllar per la conservació i difusió de la cultura a través de diversos mitjans entre els quals destaquen una notable importància, els museus.

A fi d'assolir els fins proposats, convé crear una Xarxa de Museus Comarcals vinculada a la Direcció General del Patrimoni Artístic, capaç de proporcionar una unitat de criteris d'organització i coordinació d'actuacions i l'aportació dels serveis complementaris que garanteixin que tots els museus integrats podran oferir al públic, en general, i als estudiosos, en particular, la prestació d'un servei cultural homogeni i eficaç, que, al mateix temps, asseguri una base per a la formació i gestió dels "Museus Nacionals" amb els quals hi haurà una reciprocitat de serveis.

A proposta del Conseller de Cultura, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Primer.

- Es crea la Xarxa de Museus Comarcals de Catalunya, amb vinculació al Departament de Cultura.

Segon.

- Podran obtenir la qualificació de Museu Comarcal, prèvia a la integració a la Xarxa, aquells museus que reuneixin les condicions idònies d'ubicació, capacitat tècnica i organitzativa, pluralitat de disciplines i recursos econòmics, d'entre els existents a les comarques catalanes. Reglamentàriament es fixaran les condicions mínimes per obtenir la qualificació.

Tercer.

- La integració a la Xarxa es farà mitjançant Ordre del Conseller de Cultura, previ expedient en què es faran constar les característiques del museu. Es podran establir els convenis de col·laboració que es considerin adients en cada cas en funció de les característiques del museu, dins el marc d'aquest Decret i les seves disposicions complementàries.

Quart.

- El Departament de Cultura proporcionarà, als museus integrats, assessorament tècnic i organitzatiu, els serveis de restauració i tractament de materials, i si s'escau, de documentació i de difusió del patrimoni museístic. El Departament assignarà el personal tècnic i els fons econòmics que consideri adients per al bon funcionament dels museus, dins de les seves possibilitats pressupostàries.

Cinquè.

- Els museus integrats a la Xarxa adoptaran la denominació que més...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR