DECRET 122/2017, de 25 de juliol, del Consell Assessor en Matèria d'Avaluacions Mèdiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

L'Estatut d'autonomia, a l'article 150, atribueix a la Generalitat, en matèria d'organització de la seva Administració, la competència exclusiva sobre l'estructura, la regulació dels òrgans i directius públics, el funcionament i l'articulació territorial, i les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa.

La Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, va crear l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques com a organisme autònom de caràcter administratiu adscrit al departament competent en matèria de sanitat.

En compliment d'allò previst en aquesta Llei, el Decret 256/2003, de 21 d'octubre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques, va recollir als articles 11, 12 i 13 la regulació de la composició, funcions i funcionament del Consell Assessor de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques.

Més endavant, la Llei 11/2011, del 29 de desembre, de reestructuració del sector públic per a agilitar l'activitat administrativa, va modificar la denominació i les funcions de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques, que va passar a denominar-se Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries.

Posteriorment, la Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, va declarar extingida la personalitat jurídica de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries, tot i que l'apartat cinquè de l'article 164 va establir que mantenen la seva vigència, amb rang reglamentari, la lletra c de l'apartat 1 i l'apartat 4 de l'article 44 de la Llei 31/2002, de 30 de desembre, relatius al Consell Assessor d'aquest organisme.

Per la seva part, el Decret 119/2014, de 5 d'agost, de reestructuració del Departament de Salut, va derogar el Decret 256/2003, de 21 d'octubre, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques, llevat dels articles 11, 12 i 13 referents al Consell Assessor, que segueixen vigents, segons es fa constar en la Correcció d'errades al Decret 119/2014, de 5 d'agost (DOGC núm. 6964, de 28.9.2015), i va integrar el Consell Assessor de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques al Departament de Salut, mitjançant la Secretaria de Salut Pública.

El Decret 244/2016, de 19 d'abril, de modificació del Decret 119/2014, de 5 d'agost, de reestructuració del Departament de Salut, i del Decret 66/2016, de 19 de gener, de reestructuració parcial del Departament de Salut, a l'article 2.2.e) va establir que el Consell Assessor de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques s'integrava al Departament de Salut a través de la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària, unitat que va assumir les competències en matèria d'avaluacions mèdiques.

Finalment, el Decret 6/2017, de 17 de gener, de reestructuració del Departament de Salut, en un exercici de simplificació administrativa i en benefici del principi de seguretat jurídica, unifica en un únic text normatiu tota l'estructura del Departament de Salut que contenen els decrets esmentats que són objecte de derogació, i estableix a l'article 68.2 f) que s'integra al Departament de Salut, a través de la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària, el Consell Assessor de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques.

Per tot l'exposat, es considera necessari adequar l'estructura, les funcions i el funcionament del Consell Assessor de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques a la nova realitat jurídica que va suposar la pèrdua de la personalitat jurídica de l'Institut com a organisme autònom, i integrar-lo al departament competent en matèria de salut mitjançant la direcció general...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR