DECRET 136/2017, de 29 d'agost, de modificació del Decret 108/2012, de 2 d'octubre, d'organització, estructura i funcionament de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyDecret

Preàmbul

L'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix, a l'article 141.1, que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de jocs, apostes i casinos, si l'activitat s'acompleix exclusivament a Catalunya i, a l'article 150 que correspon a la Generalitat, en matèria d'organització de la seva Administració, la competència exclusiva sobre l'estructura, la regulació dels òrgans i directius públics, així com també sobre les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa.

La Llei 5/1986, de 17 d'abril, crea l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat i, a l'article 2, estableix que aquesta té al seu càrrec l'organització, la gestió directa i la comercialització dels jocs que les disposicions legals reserven a la gestió de la Generalitat, i també la recaptació dels ingressos públics derivats d'aquesta activitat i el pagament dels premis que s'estableixin. Aquesta Llei va ser modificada en el seu article 3 per l'article 100 de la Llei 11/2011, del 29 de desembre, de reestructuració del sector públic per agilitar l'activitat administrativa, per introduir la figura del conseller o consellera delegat de l'Entitat.

L'article 148 de la Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, modifica l'apartat 2 de l'article 3 de la Llei 5/1986, de 17 d'abril, de creació de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, i determina que el president o presidenta del Consell d'Administració de l'Entitat és la persona titular de la secretaria general del departament competent en matèria de joc, llevat que hi hagi una secretaria sectorial en aquesta matèria, supòsit en el qual la presidència recau en la persona titular d'aquesta.

El Decret 108/2012, de 2 d'octubre, d'organització, estructura i funcionament de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, regula l'estructura organitzativa i funcional de l'Entitat.

El Decret 40/2017, de 2 de maig, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, estableix en l'article 1.2.c) que l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat s'adscriu al Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda mitjançant la Secretaria d'Hisenda, i a l'article 54.1 que la Direcció General de Tributs i Joc forma part de l'estructura de la Secretaria d'Hisenda.

Per coherència amb la reestructuració esmentada al paràgraf anterior resulta necessari modificar l'article 4.2.a) del Decret 108/2012, de 2 d'octubre, d'organització, estructura i funcionament de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat per tal d'atribuir la presidència del Consell d'Administració a la persona titular de la secretaria sectorial competent en matèria de joc, així com per redefinir la composició del Consell d'Administració, i es deixa més oberta la designació dels seus vocals perquè resultin més idonis en cada moment a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR