DECRET 144/2014, de 28 d'octubre, de presentació de determinades begudes en ampolla de vidre i dispositiu de tancament tipus vi escumós.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyDecret

El marc competencial, derivat de l’article 116.1, en relació amb l’article 110 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, atribueix a la Generalitat la competència exclusiva en matèria d’agricultura i ramaderia. Aquesta competència inclou, entre d’altres, tant la regulació i el desenvolupament del sector agroalimentari com la recerca, el desenvolupament, la transferència tecnològica, la innovació de les explotacions i les empreses agràries i alimentàries.

Igualment l’article 189 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya atribueix competències a la Generalitat en matèria de desenvolupament i aplicació del dret de la Unió Europea en l’àmbit de les seves competències.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d’orientació agrària, en el capítol V, sota el títol Transformació, comercialització i qualitat dels productes agroalimentaris, fixa els objectius i les mesures de reforç de la cadena agroalimentària, a fi de promoure la producció i l’exportació de productes de qualitat, i incrementar la participació dels productors en el valor afegit final, entre els quals es troba el de millorar les estructures de la transformació i la comercialització agroalimentàries i les condicions en què es realitzen aquestes activitats, a fi d’adaptar-les a les exigències del mercat.

Com a línies d’actuació, l’article 16 d’aquesta Llei n’esmentava diverses, entre aquestes, analitzar els hàbits alimentaris i les tendències que manifesten per adaptar-hi l'oferta agroalimentària.

El Reglament (CE) núm. 607/2009 de la Comissió, de 14 de juliol de 2009, pel qual s’estableixen determinades disposicions d’aplicació del Reglament (CE) núm. 479/2008 del Consell pel que fa a les denominacions d'origen i indicacions geogràfiques protegides, als termes tradicionals, a l'etiquetatge i a la presentació de determinats productes vitivinícoles, preveu a l’article 69.2, en la redacció que en fa el Reglament (UE) núm. 538/2011 de la Comissió, d’1 de juny de 2011, que els estats membres poden autoritzar la comercialització o exportació de determinats productes en ampolles de vidre tipus vi escumós o amb un dispositiu de tancament com el dels vins escumosos.

El Reglament (UE) núm. 1308/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, pel qual es crea l’organització comuna de mercats dels productes agraris i pel qual es deroguen els Reglaments (CEE) núm. 922/72, (CEE) núm. 234/79, (CE) núm. 1037/2011 i (CE) núm. 1234/2007, defineix a la part II de l’annex VII les categories de productes vitícoles, entre les quals es troben: els vins...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR