DECRET 12/2007, de 16 de gener, de reestructuració del Departament de Justícia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

12/2007, de 16 de gener, de reestructuraciÛ del Departament de JustÌcia.

MitjanÁant el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creaciÛ, denominaciÛ i ‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, s'adscriuen al Departament de JustÌcia les funcions relacionades amb l'AdministraciÛ de justÌcia, els serveis penitenciaris i la justÌcia juvenil i el dret civil i les entitats jurÌdiques.

Ara, cal adequar l'estructura org‡nica del Departament de JustÌcia a les noves necessitats de l'AdministraciÛ de justÌcia i del sistema penitenciari, aixÌ com als objectius i prioritats que marcaran l'actuaciÛ del nou Govern. En aquest sentit, el Departament prioritzar‡ la consecuciÛ dels objectius que s'expressen a continuaciÛ emmarcats en dos dels seus tres ‡mbits d'actuaciÛ.

En l'‡mbit dels serveis a l'AdministraciÛ de justÌcia, caldr‡ garantir la prestaciÛ d'un servei p˙blic de la justÌcia prÚxim a la ciutadania, ‡gil, de qualitat i eficient, prioritzant l'aplicaciÛ de les disposicions de l'Estatut en matËria de justÌcia, la posada en marxa de la nova oficina judicial i l'impuls de la justÌcia de pau i de proximitat. AixÚ requereix d'una estructura org‡nica reforÁada com la que crea aquest Decret.

En l'‡mbit dels serveis penitenciaris i de justÌcia juvenil, element fonamental de l'execuciÛ penal en un estat social i democr‡tic de dret, que vol fer de la pena instrument de reinserciÛ i que aposta per obrir el sistema penitenciari a la participaciÛ social, es reforÁaran les capacitats que han de permetre un creixement significatiu de les mesures penals alternatives per a persones adultes. L'assoliment d'aquest objectiu recomana situar sota una mateixa direcciÛ general els serveis de justÌcia juvenil, basats fonamentalment en mesures a la comunitat, amb les mesures alternatives per a les persones infractores adultes.

La consecuciÛ d'aquests objectius requereix una estructura org‡nica adequada i proporcionada a les funcions i projectes que es volen prioritzar. AixÌ, aquest Decret constitueix el primer pas en la construcciÛ institucional d'un Departament de JustÌcia adequat als reptes plantejats. Un cop consolidats els canvis derivats del present Decret, es racionalitzar‡ l'estructura de les subdireccions generals i dels Úrgans subordinats a travÈs d'un desenvolupament normatiu posterior. TransitÚriament es mantenen les unitats amb rang de subdirecciÛ general i inferiors, s'adscriuen provisionalment a les unitats que crea el present Decret i se'n mantenen les funcions, en els termes que s'indiquen en les disposicions transitÚries, fins que el futur decret no completi la reestructuraciÛ ara iniciada.

Per tot aixÚ, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la consellera de JustÌcia i d'acord amb el Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

OrganitzaciÛ general del Departament de JustÌcia

Article 1

Departament de JustÌcia

El Departament de JustÌcia Ès l'Úrgan de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya que tÈ encomanades la proposta i l'execuciÛ de les directrius del Govern en les matËries seg¸ents:

a)†Les funcions relacionades amb l'AdministraciÛ de justÌcia a Catalunya.

b)†Els serveis penitenciaris, la rehabilitaciÛ i la justÌcia juvenil.

c)†La conservaciÛ, l'actualitzaciÛ i el desenvolupament del dret civil de Catalunya.

d)†Les associacions, les fundacions, els col∑legis professionals, les acadËmies, els notaris o not‡ries i els registradors o registradores.

Article 2

OrganitzaciÛ del Departament de JustÌcia

2.1††Sota la dependËncia de la seva persona titular, el Departament de JustÌcia exerceix les seves funcions, mitjanÁant els Úrgans seg¸ents, en els termes que disposa aquest Decret:

a)†La Secretaria General.

b)†La Secretaria de Serveis Penitenciaris, RehabilitaciÛ i JustÌcia Juvenil.

c)†La Secretaria de Relacions amb l'AdministraciÛ de JustÌcia.

2.2††El/La conseller/a de JustÌcia dirigeix, coordina i controla l'activitat del Departament i compta amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR