DECRET 164/2014, de 16 de desembre, pel qual es crea el Centre de Formació Professional d'Automoció.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyDecret

L’estratègia industrial del Govern de la Generalitat de Catalunya promou la reindustrialització de Catalunya com a base del canvi de model econòmic per a la recuperació econòmica i la creació d’ocupació de qualitat. En aquest procés l’impuls a la formació professional és un element clau per poder qualificar les persones en les competències que requereixen els nous perfils professionals.

Es considera que l’automoció és un sector d’impuls de l’economia catalana i que la formació dels professionals en aquest àmbit ha de ser una eina bàsica per al desenvolupament de la competitivitat del sector.

La Llei 17/2002, de 5 de juliol, d’ordenació del sistema d’ocupació i de creació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) (DOGC núm. 3676, de 12.7.2002), atorga al SOC la possibilitat de crear centres propis per portar a terme els programes i les accions de formació professional per a l’ocupació.

El Decret 182/2010, de 23 de novembre, d’ordenació de la formació professional per a l’ocupació a Catalunya (DOGC núm. 5764, de 26.11.2010), considera els centres propis entitats a través de les quals es canalitzen les iniciatives de formació professional per a l’ocupació.

La Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i de la formació professional (BOE núm. 147, de 20.6.2002), al seu article 11, estableix que correspon a les administracions, en els seus àmbits competencials respectius, la creació, l’autorització, l’homologació i la gestió dels centres de formació professional, així com establir els mecanismes adequats perquè la formació que rebi finançament públic la puguin oferir centres, o directament les empreses mitjançant concerts, convenis, subvencions o altres procediments. El mateix article 11.7 estableix que la innovació i l’experimentació en matèria de formació professional es desenvolupa per mitjà d’una xarxa de centres de referència nacional, amb implantació en totes les comunitats autònomes, especialitzats en els diferents sectors productius. A aquests efectes, els centres poden incloure accions formatives dirigides a estudiants, persones treballadores ocupades i aturades, així com a persones empresàries i formadors/ores. La programació i l’execució de les actuacions corresponents de caràcter innovador, experimental i formatiu es porta a terme mitjançant convenis de col·laboració entre l’Administració de l’Estat i les comunitats autònomes.

Com a instrument estratègic per a un model català de formació professional, el III Pla general de formació professional de Catalunya fa dels centres de formació professional un dels seus eixos estratègics, i estableix la necessitat de comptar amb una xarxa de centres que ofereixin serveis de formació i qualificació integrada, tant a les empreses com a les persones, per tenir una formació orientada a les necessitats presents i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR