DECRET 174/2015, de 3 d'agost, de convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya i de la seva dissolució.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

D’acord amb el que disposen els articles 66 i 75 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya;

De conformitat amb el que estableix l’article 56 i la disposició transitòria segona de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, que manté en vigor la disposició transitòria quarta de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 1979; l’article 10.c) de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern; i la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general,

Decreto:

Article 1

Convocatòria

Es convoquen eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc el dia 27 de setembre de 2015.

Article 2

Dissolució del Parlament

Queda dissolt el Parlament de Catalunya elegit el dia 25 de novembre de 2012.

Article 3

Diputats

D’acord amb el que s’estableix a la disposició transitòria segona de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, que manté en vigor la disposició transitòria quarta de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 1979, les circumscripcions electorals de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona elegiran, respectivament, 85, 17, 15 i 18 diputats.

Article 4

Campanya electoral

La campanya electoral durarà 15 dies, començarà a les zero hores del dia 11 de setembre de 2015 i acabarà a les vint-i-quatre hores del dia 25 de setembre de 2015.

Disposició addicional

Les eleccions convocades mitjançant aquest Decret es regiran per l’establert a l’article 56 i a la disposició transitòria segona de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, que manté en vigor la disposició transitòria quarta de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 1979; per les normes corresponents de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general; pel Decret de normes complementàries d’aquestes eleccions; i per les altres disposicions legals d’aplicació a aquest procés electoral.

Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 3 d’agost de 2015

Artur Mas i Gavarró

President de la Generalitat de Catalunya

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR