DECRET 19/2017, de 21 de març, pel qual s'aprova l'alteració dels termes municipals de Sant Feliu de Llobregat i de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyDecret

El 29 d'abril i el 9 de maig de 2014, els plens de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i del Consell Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, respectivament, van acordar iniciar un expedient d'alteració dels seus termes municipals per tal d'eliminar l'enclavament territorial del municipi de Barcelona que es troba entre els termes municipals de Sant Feliu de Llobregat i de Sant Cugat del Vallès, amb la finalitat de donar congruència al territori d'aquests municipis i facilitar la gestió de les actuacions que s'hi portin a terme, d'acord amb el que estableix l'article 14, en relació amb l'article 13.1.c) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

L'expedient va ser sotmès a informació pública, sense que es presentessin al·legacions dins aquest tràmit, i a informe dels ens locals que no l'havien promogut. L'Àrea Metropolitana de Barcelona, per acord del Consell Metropolità de 25 de novembre de 2014, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, per acord de la Junta de Govern d'1 de desembre de 2014, i la Diputació de Barcelona, mitjançant Decret de la Presidència de 22 de desembre de 2014, van informar favorablement l'expedient d'alteració de termes. El Consell Comarcal del Barcelonès, mitjançant escrit del seu president de 4 de novembre de 2014, manifesta que l'alteració no té incidència sobre cap servei comarcal i que la modificació del límit comarcal no justifica cap pronunciament específic al respecte. En l'expedient no consta resposta per part de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i de Barcelona, mitjançant acords dels seus plens de 29 de gener i 27 de febrer de 2015, respectivament, van aprovar la procedència de l'alteració, amb el quòrum legalment establert.

En data 14 d'abril de 2015, l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, en la seva condició d'ens instructor de l'expedient, va trametre els certificats dels acords plenaris d'aprovació de la procedència de l'alteració juntament amb una còpia de l'expedient administratiu al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Examinada la documentació que integrava l'expedient, la Direcció General d'Administració Local es va adreçar a l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per tal que completés l'expedient administratiu. Aquesta corporació va donar resposta al requeriment de documentació el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR