DECRET 191/2015, de 25 d'agost, pel qual es rectifica la delimitació de diversos espais del Pla d'espais d'interès natural (PEIN), aprovat pel Decret 328/1992, de 14 de desembre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyDecret

El Pla d’espais d’interès natural (PEIN) aprovat pel Decret 328/1992, de 14 de desembre, en desplegament de la Llei 12/1985, de 13 de juny, d’espais naturals, defineix el sistema bàsic d’espais naturals protegits de Catalunya.

La Llei 12/1985, de 13 de juny, estableix, en el seu article 18, que en els espais inclosos al PEIN s’hi ha d’aplicar el règim del sòl no urbanitzable. Així mateix, les normes del PEIN, aprovades pel Decret 328/1992, de 14 de desembre, en desplegar aquesta previsió en el seu article 13, determinen, a més, que els espais inclosos en el PEIN que el planejament urbanístic hagi qualificat com a sistemes d’espais lliures, zones verdes o similars, en cap cas no podran ser objecte d’usos o transformacions que no siguin congruents amb la seva naturalesa d’espai natural.

En el moment de l’aprovació del PEIN, les eines disponibles en l’àmbit cartogràfic no estaven gaire desenvolupades. En aquest sentit, el Pla va delimitar a escala 1:50.000 tots els espais que incloïa. Aquest escala, però, no té el grau de detall suficient per tal de determinar amb exactitud els límits d’un espai. En molts casos, la informació disponible no era de prou qualitat per poder detectar possibles superposicions amb nuclis urbans o amb urbanitzacions ja existents en el moment de l’aprovació del Pla. D’altra banda, la gran superfície que abastava el Pla i l’elevat volum de documentació generada va propiciar que es produïssin alguns errors que no van ser detectats en el moment de la tramitació formal del Pla. Aquests errors no han estat corregits fins ara i, en molts casos, han generat disfuncions en l’aplicació del planejament urbanístic municipal.

Mitjançant aquest Decret, i en virtut de l’article 20 de la Llei 12/1985, de 13 de juny, d’espais naturals, i de l’article 7 de les normes del PEIN, es rectifiquen els límits dels espais naturals protegits inclosos al PEIN que s’indiquen a l’annex 1 per tal d’esmenar aquestes disfuncions. Totes aquestes rectificacions responen a ajustar adequadament els límits de l’espai protegit a la realitat urbanística en el moment de l’aprovació del Pla i no afecten els valors de l’espai objecte de protecció.

En la tramitació del Decret s’ha donat audiència als ens locals afectats, s’ha sotmès la proposta a informació pública i s’han sol·licitat els informes preceptius d’acord amb la legislació vigent.

En conseqüència, a proposta del conseller de Territori i Sostenibilitat, i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR