DECRET 208/2015, de 22 de setembre, del procediment per obtenir els informes previstos en l'apartat 4 de l'article 7 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local, modifica l’article 7 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local.

D’acord amb l’article esmentat, s’estableix una classificació de les competències dels ens locals en: competències pròpies, competències delegades i competències distintes de les pròpies i de les atribuïdes per delegació.

L’apartat 4 de l’article 7 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, disposa que els ens locals només poden exercir competències distintes de les pròpies i de les atribuïdes per delegació quan no es posi en risc la sostenibilitat financera del conjunt de la hisenda municipal, d’acord amb els requeriments de la legislació d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera i, alhora, no s’incorri en un supòsit d’execució simultània del mateix servei públic amb una altra Administració pública.

Així mateix, per poder exercir una nova competència no inclosa en l’article 7.1 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, són necessaris i vinculants l’informe previ de l’Administració competent per raó de la matèria, en el qual s’assenyali la inexistència de duplicitats, i l’informe previ de l’Administració que tingui atribuïda la tutela financera sobre la sostenibilitat financera de la nova competència.

De conformitat amb el que estableix aquest article, i tenint en consideració que és l’Administració de la Generalitat l’Administració competent per emetre ambdós informes previs, preceptius i vinculants, en els àmbits competencials que li són propis, es considera oportú regular el procediment que cal seguir per sol·licitar i obtenir, si escau, els informes esmentats. En aquest sentit, la finalitat d’aquest Decret és desenvolupar els aspectes procedimentals per a l’emissió dels informes establerts en l’apartat 4 de l’article 7 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

D’acord amb el títol competencial recollit en l’article 160 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, en relació amb l’article 218.5 del mateix text legal, que atribueix a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de règim local i en l’exercici de la tutela financera sobre els governs locals;

Vist l’informe favorable emès per la Comissió de Govern Local de 9 de juny de 2015;

A proposta de la consellera de Governació i Relacions Institucionals, d’acord amb el Dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

L’objecte d’aquest Decret és regular el procediment perquè els ens locals obtinguin els informes previstos en l’article 7.4 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local, per a l’exercici de les competències dels ens locals distintes de les pròpies i de les atribuïdes per delegació.

Article 2

Exercici de les competències dels ens locals distintes de les pròpies o de les atribuïdes per delegació

  1. L’ens local pot exercir competències distintes de les pròpies o de les atribuïdes per delegació quan obtingui prèviament:

    1. L’informe sobre la inexistència de duplicitats o d’execució simultània del mateix servei públic amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya, que ha d’emetre el departament de la Generalitat de Catalunya competent en matèria d’Administració local, un cop consultat, si escau, el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR