DECRET 222/2016, de 15 de març, del règim de personal i dels processos de selecció i provisió en l'àmbit de l'Agència Tributària de Catalunya.

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyDecret

L'Agència Tributària de Catalunya, ens amb personalitat jurídica pròpia amb plena capacitat i autonomia per a organitzar i exercir les funcions que té encomanades, fou creada per la Llei 7/2007, del 17 de juliol, amb l'objecte de donar compliment a l'article 204 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, que regula la constitució d'una administració tributària de Catalunya que es pugui encarregar de la gestió, la recaptació, la liquidació i la inspecció de tots els impostos vigents a Catalunya.

Mitjançant el Decret 2/2010, de 12 de gener, es va regular el règim de personal i dels processos de selecció i provisió en l'àmbit de l'Agència Tributària de Catalunya.

La publicació de la Llei 9/2015, de 12 de juny, de modificació de la Llei 7/2007, de 17 de juliol, de l'Agència Tributària de Catalunya, per a l'ordenació dels cossos tributaris d'adscripció exclusiva a l'Agència, suposa un nou marc legal que supera les previsions del Decret 2/2010, de 12 de gener i que regula cossos tributaris que no existien quan aquest va ser aprovat. En lògica conseqüència, la Llei de l'Agència, en l'article 31 introduït per la Llei 9/2015, de 12 de juny, preveu la publicació d'un nou reglament que reguli el contingut general de les proves per a l'accés als cossos tributaris de l'Agència Tributària de Catalunya i les altres característiques principals dels sistemes d'accés. Per tant, es fa necessari aprovar un nou decret en desplegament d'allò previst en la Llei 7/2007, de 17 de juliol, en particular, de conformitat amb el que disposa el seu article 31.

El títol competencial en què s'emmarca el Decret s'identifica amb l'article 136.a) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, que atribueix a la Generalitat de Catalunya, en matèria de funció pública, la competència exclusiva sobre el règim estatutari del personal al servei de les administracions públiques catalanes i sobre l'ordenació i l'organització de la funció pública, a més de la competència exclusiva en matèria de personal laboral i la competència compartida per al desenvolupament dels principis ordenadors de l'ocupació pública, sobre l'adquisició i la pèrdua de la condició de funcionari, les situacions administratives i els drets, els deures i les incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

Aquest Decret s'estructura en quatre capítols, una disposició derogatòria i una disposició final. El capítol primer concreta el règim jurídic del personal al servei de l'Agència Tributària de Catalunya, tant funcionari com laboral. Així mateix, fa referència a la relació de llocs de treball de l'ens i determinades particularitats del personal adscrit.

El capítol segon regula l'oferta pública d'ocupació i els processos de selecció en l'àmbit de l'Agència, d'acord amb els principis generals d'igualtat, mèrit, capacitat, publicitat i no discriminació que han de presidir aquests processos, i determina que l'accés als cossos i escales d'adscripció exclusiva a l'Agència es fa pels sistemes de selecció previstos a la Llei 7/2007, de 17 de juliol, en torns d'accés lliure i de promoció interna, sens perjudici de la normativa d'aplicació al personal laboral.

En relació a la promoció interna, el text aborda la qüestió de la situació administrativa des de la qual el personal funcionari pot participar en els processos selectius d'accés als cossos d'adscripció exclusiva a l'Agència. Respecte de la possibilitat de promocionar des de la situació de servei actiu, no ha de resultar imprescindible que el funcionari romangui en aquesta situació en el cos o escala des del qual es promociona en el moment de publicar-se la convocatòria. Així, la garantia opera en aquest cas per aquell personal que presta serveis a l'Administració de la Generalitat i compleix els requisits de titulació i antiguitat en el cos. La voluntat d'estendre aquest criteri al conjunt de l'Administració de la Generalitat determina la derogació de l'article 57 del Reglament general de provisió de llocs de treball, de promoció professional i de promoció interna dels funcionaris de la Generalitat, aprovat pel Decret 65/1987, de 15 de gener. D'aquesta manera, s'evitaran les sol·licituds de reingressos en el cos d'origen per tal de poder participar en processos selectius pel torn de promoció interna, sol·licituds que ocasionen greus distorsions en la gestió dels recursos humans dels departaments i a la prestació dels serveis en els diferents àmbits d'actuació d'aquests.

El capítol tercer regula determinats aspectes dels processos de provisió i determina els òrgans competents per convocar i resoldre els processos de provisió dels diferents llocs de treball de l'Agència.

El capítol quart s'ocupa del pla anual de formació, com a eina bàsica d'eficàcia per al personal adscrit a l'Agència Tributària de Catalunya.

Atès que s'han dut a terme els tràmits sindicals corresponents a l'empara de la normativa sobre negociació col·lectiva.

Per tot això, a proposta del conseller d'Economia i Coneixement, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Capítol 1

Del règim de personal

Article 1

Classes de personal i règim jurídic aplicable

1.1. L'Agència Tributària de Catalunya compta amb personal funcionari i laboral per a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR