DECRET 262/2018, de 4 de desembre, de reestructuració parcial del Departament de Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

El Departament de Salut va impulsar durant l'anterior XI legislatura una reestructuració dirigida a racionalitzar els òrgans de l'organització per fer efectives les seves competències. Aquesta reestructuració va cloure amb l'aprovació del Decret 6/2017, de 17 de gener, de reestructuració del Departament de Salut.

En el marc de l'àmbit competencial del Departament de Salut definit en el Decret 1/2018, de 19 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, escau abordar una reordenació de l'estructura organitzativa del Departament per tal de fer front a l'objectiu prioritari d'aquest Govern de reforçar les polítiques departamentals en matèria d'ordenació i desenvolupament professional, l'execució de les quals passa a concentrar-se en una unitat orgànica específica, que és la nova Direcció General de Professionals de la Salut.

En aquest sentit, es desplacen a la Direcció General de Professionals de la Salut, a través de la Sub-direcció General d'Ordenació i Desenvolupament Professional, com a òrgan que en depèn, les funcions relacionades amb la direcció de les polítiques en l'àmbit de l'ordenació professional, de la formació en matèria de salut i del desenvolupament professional i del manteniment i millora de les competències professionals i la qualitat del sistema de salut, així com les funcions d'autoritat sanitària corresponents a l'acreditació i certificació de professionals sanitaris i de les activitats de formació que aquests professionals duguin a terme, atribuïdes en l'anterior Decret 6/2017, de 17 de gener, a la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària, que passa a denominar-se Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària.

La Direcció General de Professionals de la Salut passa a assumir, també, les funcions relatives a les polítiques en l'àmbit de la planificació de necessitats de professionals, que fins ara eren competència de la Direcció General de Planificació en Salut. Consegüentment, les funcions d'anàlisi i estudi de les necessitats i tendències en matèria de professions sanitàries, per garantir l'equilibri entre l'oferta i la demanda dels professionals de l'àmbit de la salut i les funcions d'establiment de criteris per definir polítiques relatives a la salut en l'àmbit de la planificació professional, i de seguiment i avaluació de resultats de la planificació operativa, es desplacen de la Sub-direcció General de Planificació Sanitària i Professional, que passa a denominar-se Sub-direcció General de Planificació Sanitària, a la nova Direcció General.

La resta d'unitats en què s'organitza el Departament de Salut, que figuren a l'article 1.1 d'aquest Decret, mantenen les funcions i l'estructura que els atribueix el Decret 6/2017, de 17 de gener, de reestructuració del Departament de Salut.

Per tot això, de conformitat amb l'article 23 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern; la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la persona titular del Departament de Salut i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 El Departament de Salut, sota la direcció del conseller o consellera, s'estructura en els òrgans següents:

  1. Secretaria General.

  2. Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació.

  3. Secretaria de Salut Pública.

  4. Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària.

  5. Direcció General de Planificació en Salut.

  6. Direcció General de Recerca i Innovació en Salut.

  7. Direcció General de Professionals de la Salut.

1.2 El Departament de Salut organitza i ordena el sistema sanitari de Catalunya mitjançant el Servei Català de la Salut, en els termes que preveu la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya.

1.3 El perímetre de les entitats del sector públic del Departament de Salut, en les quals participa directament o indirectament, es determina d'acord amb el que estableixen les disposicions constitutives i estatutàries de cada entitat i les previsions que conté la classificació orgànica i per entitats dels pressupostos del sector públic de les respectives lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

1.4 Les entitats del sector públic que presten serveis assistencials en l'àmbit de la salut, que formen part del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya i les seves filials i auxiliars, es relacionen amb el Departament de Salut mitjançant el Servei Català de la Salut o hi resten adscrites.

1.5 Les entitats del sector públic que presten serveis en l'àmbit de la recerca en salut es relacionen amb el Departament mitjançant la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut.

Article 2

Els òrgans d'assistència i suport al conseller o consellera mantenen les funcions i l'estructura que preveuen el capítol II del Decret 6/2017, de 17 de gener, de reestructuració del Departament de Salut, i la resta de la normativa aplicable.

Article 3

La Secretaria General manté les funcions i l'estructura que preveuen el capítol III del Decret 6/2017, de 17 de gener, de reestructuració del Departament de Salut, i la resta de la normativa aplicable.

Article 4

4.1 La Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació manté les funcions i l'estructura que preveuen el capítol IV del Decret 6/2017, de 17 de gener, de reestructuració del Departament de Salut, i la resta de la normativa aplicable.

4.2 S'integren en el Departament de Salut, mitjançant la Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació, en els termes que preveu la normativa que en regula les funcions i l'organització, els òrgans següents:

  1. Consell Consultiu de Pacients de Catalunya.

  2. Consell de Salut de Catalunya.

  3. Consells de participació territorial de salut.

Article 5

La Secretaria de Salut Pública manté les funcions i l'estructura que preveuen el capítol V del Decret 6/2017, de 17 de gener, de reestructuració del Departament de Salut, i la resta de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR