DECRET 270/2016, de 12 de juliol, de la política commemorativa del Govern de la Generalitat i de la Comissió de Commemoracions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'article 150 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat, en matèria d'organització de la seva Administració, la competència exclusiva sobre l'estructura, la regulació dels òrgans i directius públics, el funcionament i l'articulació territorial i les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa.

En el marc d'aquesta competència, pel Decret 387/2011, de 6 de setembre, es varen establir els criteris de la política commemorativa del Govern i es va crear la Comissió de Commemoracions.

Atesa l'experiència acumulada des l'entrada en vigor d'aquell Decret, amb aquest nou Decret s'actualitzen els objectius de la política commemorativa del Govern i les funcions i la composició de la pròpia Comissió, d'acord amb el nou àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya establert al Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de la Generalitat de Catalunya.

Per tot això, de conformitat amb el que preveu el títol IV de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya i d'acord amb els articles 39 i 40 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern;

A proposta de la consellera de la Presidència amb la deliberació prèvia i l'acord del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

L'objecte del present Decret és l'establiment de la política commemorativa del Govern i de les funcions, composició i normes de funcionament de la Comissió de Commemoracions.

Article 2

La política commemorativa del Govern

La política commemorativa del Govern té per objecte:

  1. Posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria d'esdeveniments i personalitats històriques, artístiques, científiques o culturals, que han deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels catalans, que tenen un caràcter nacional i que compleixin cinquantenaris, centenaris o aniversaris d'ordre superior.

  2. Fer atenció especial a aquells esdeveniments i personalitats que tinguin caràcter institucional.

  3. Tenir en consideració els fets i activitats destinats a reconèixer el protagonisme femení i les aportacions de les dones al patrimoni cultural i històric de Catalunya.

  4. Promoure els actes institucionals que es considerin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR