DECRET 292/2016, de 6 de setembre, de creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Croàcia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
Rango de LeyDecret

L'article 194 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que la Generalitat, per a la promoció dels interessos de Catalunya, pot establir oficines a l'exterior. Aquesta previsió suposa un reconeixement i impuls de la xarxa d'oficines a l'exterior que la Generalitat ha anat teixint des de l'any 1986.

En desplegament d'aquestes previsions estatutàries, el títol III de la Llei 16/2014, del 4 de desembre, d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, regula la representació de la Generalitat a l'exterior. Entre les unitats de representació institucional del Govern que s'hi preveuen hi ha les delegacions del Govern a l'exterior. D'acord amb l'article 31 de la Llei 16/2014, del 4 de desembre, les delegacions del Govern a l'exterior es creen per decret del Govern.

D'altra banda, d'acord amb l'article 150 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya correspon a la Generalitat, en matèria d'organització de la seva Administració, la competència exclusiva sobre la seva estructura i la regulació dels seus òrgans.

Mitjançant el Decret 170/2014, de 23 de desembre, d'estructura de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, es determina que les delegacions del Govern a l'exterior depenen d'aquesta Secretaria i s'estableixen les funcions que els corresponen.

Així mateix, la disposició transitòria del Decret 207/2015, de 22 de setembre, de desplegament de la coordinació i dels òrgans de coordinació, participació i seguiment previstos a la Llei 16/2014, del 4 de desembre, d'acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, disposa que per decret del Govern s'establiran l'organització, l'estructura, el funcionament, el règim jurídic, el règim economicofinancer i pressupostari i el règim retributiu singular d'indemnitzacions del personal adscrit, així com el rang orgànic o l'assimilació orgànica de les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior, i que fins que no s'aprovi l'esmentat decret, les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior es regiran pel que determinin les normes de creació respectives. Les disposicions contingudes als articles 3 a 8 d'aquest Decret donen compliment a la disposició transitòria esmentada.

Finalment, la disposició addicional primera de la Llei 17/2007, de 21 de desembre, de mesures fiscals i financeres, faculta el Govern per establir que la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior, ja creades o que es puguin crear, tinguin règim d'autonomia econòmica o financera, tot determinant-ne els aspectes essencials.

D'acord, doncs, amb el marc legal que es deriva de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i de la regulació de caràcter organitzatiu, aquest Decret crea la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Croàcia i la dota de l'estructura necessària per al seu funcionament, amb la previsió que aquesta s'implementarà progressivament d'acord amb les disponibilitats pressupostàries.

Per tot això, de conformitat amb el que preveu el títol IV de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i procediment de les administracions públiques de Catalunya, i d'acord amb els articles 39 i 40 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern;

A proposta del conseller del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Croàcia

Es crea la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Croàcia com a unitat de representació institucional del Govern a l'exterior, amb l'àmbit d'actuació corresponent a aquest país.

Article 2

Funcions de la Delegació

Correspon a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Croàcia l'exercici de les funcions següents:

  1. Les previstes a l'article 8.1 del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR