DECRET 31/2019, de 5 de febrer, de modificació del Decret 75/2007, de 27 de març, pel qual s'estableix el procediment d'admissió de l'alumnat als centres en els ensenyaments sufragats amb fons públics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

L'article 21 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya (EAC) estableix que totes les persones tenen dret a una educació de qualitat i a accedir-hi en condicions d'igualtat.

Així mateix, d'acord amb l'article 131.3.e) de l'EAC correspon a la Generalitat la competència compartida sobre l'accés a l'educació i l'establiment i la regulació dels criteris d'admissió i escolarització de l'alumnat als centres docents.

La Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació, desplega les competències estatutàries en matèria educativa i, a l'article 4, estableix que tothom té dret a accedir en condicions d'igualtat al sistema educatiu i a l'elecció de centre, en el marc de l'oferta educativa.

D'acord amb la Llei d'educació correspon al Govern garantir l'exercici efectiu del dret a l'educació mitjançant la programació general de l'ensenyament. En concret, la programació de l'oferta educativa, tal com s'estableix a l'article 44 de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, té per objecte establir les necessitats d'escolarització que ha de satisfer el Servei d'Educació de Catalunya per garantir el dret a l'educació de tothom, harmonitzant-lo amb els drets individuals dels alumnes i de les mares, els pares o els tutors.

Igualment, per tal de garantir el dret de totes les persones a accedir a l'educació en condicions d'igualtat i el dret a l'elecció de centre, el Govern ha de regular un procediment únic d'accés als centres públics i als centres privats sostinguts amb fons públics que, en concordança amb l'article 46.1 de la Llei d'educació, s'ha de regir pels principis d'equitat, inclusió educativa, foment de la cohesió social i respecte al dret a l'elecció de centre dins l'oferta disponible en cada moment.

Al seu torn, l'article 47 de la Llei d'educació, en el cas que la demanda de llocs escolars per als ensenyaments sostinguts amb fons públics sigui superior als llocs disponibles en el centre, estableix que s'han d'aplicar els criteris de prioritat que la Llei determina i per tal de resoldre situacions d'empat, els centres han d'aplicar els criteris complementaris que estableixi el Govern.

El Decret 75/2007, de 27 de març, pel qual s'estableix el procediment d'admissió de l'alumnat als centres en els ensenyaments sufragats amb fons públics, d'acord amb l'esmentat, inclou els criteris de prioritat determinats a la Llei d'educació, i estableix els criteris complementaris d'aplicació per ordenar les sol·licituds que, atès el seu caràcter complementari, s'apliquen...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR